• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti arendajad Läti?Leedu kursil

  Kui üldistada, siis võib öelda, et lõunanaabrid on meist kinnisvaraarenduse poolest vähemalt kolm aastat maas. Ühest küljest on aeglasemad turu arengud, teisalt on kliendi nõudmised teised. See viimane aga peamiselt turgu juhibki.
  Kui Eestis rajatakse praegu peaaegu kõik uued kortermajad lõplikult viimistletud korteritega, siis Lätis ja Leedus on moeasjaks oma elamisele lõplik lihv ise anda, mistõttu valdav osa uutest eluruumidest on turul n-ö poolikult ? lõplik lihv on jäetud andmata.
  Tegelikult ei tea Leedu äri- ja võimumehed vist isegi täpselt, mida tahetakse. Sellepärast laiutabki näiteks Riias uute arendusprojektide poolest tühi maa. Kui Eestis on kinnisvara asukohast ja tüübist olenevalt siiski suhteliselt likviidne kaup, siis kaugeltki ei saa seda öelda Läti ja Leedu kinnistute kohta.
  Kaup ei liigu, puudub kindlus ja see omakorda ei luba arendajatel etteulatuvaid plaane seada ega vettpidavaid kokkuleppeid sõlmida. Loomulikult võib kokku osta hingehinnaga kinnistuid Riia vanalinnas või Vilniuse kesklinnas, kuid nendelt niigi ülikallitelt tehingutelt on raske loota selliseid kasuminumbreid, mis nähtud vaeva vääriksid.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Morgan Stanley strateeg: tulekul korrektsioon või karuturg
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.