• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Purjus pea maksab kätte ka auto kõrvalistmel

  Sõiduautos lahtise turvavööga sõitmise eest vastutavad nii juht kui ka reisija. Juht vastutab liiklusseaduse § 7435 lg 1 alusel (kuni 50 trahviühikut), kaassõitja liiklusseaduse § 7436 lg 1 alusel (kuni 10 trahviühikut). ?Samas on viimasel juhul rakendatavad lisasätted, ehk kui sõitja on joobes, karistatakse teda rahatrahviga kuni 100 trahviühikut,? kinnitas politseiameti pressiesindaja Robert Kõrvits.
  Hetkel kehtiv trahviühik on 60 krooni. See tähendab, et juhile on turvavööta sõidu eest maksimaalne trahv kuni 3000 krooni, kainele turvavööta sõitjale kuni 600, joobes turvavööta sõitjale kuni 6000 krooni. Miinimum on kõigi rikkumiste puhul 3 trahviühikut ehk 180 krooni.
  Nii juhi kui sõitja kohustused tulenevad liikluseeskirjast, mille § 68 punkt 5 ütleb: juht on kohustatud sõidukis, millel on turvavööd, olema nõuetekohaselt kinnitatud ja mitte sõidutama sõitjat, kes pole nõuetekohase turvavarustusega kinnitatud. Liikluseeskirja § 42 ütleb aga, et sõidukis, millel on turvavööd, peab sõitja olema turvavööga nõuetekohaselt kinnitatud.
  Liikluseeskiri näeb ette ka erisused, millal turvavöö ei pea kinnitatud olema. Näiteks taksos asulasõidul on esiistmel sõitjal turvavöö kasutamine kohustuslik ja selle eest vastutavad nii juht kui sõitja.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ain Kivisaar: eksklusiivse kinnisvara kese kolib lähiaastatel Tallinna Manhattanile
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
USA majanduskasv aeglustus ootamatult
Kaubandusministeerium avaldas kolmapäeval kolmanda kvartali esialgsed majanduskasvu tulemused, mida pärssisid Covidi nakatumiste tõus ja jätkuvad tarneahela probleemid, vahendab Reuters.
Kaubandusministeerium avaldas kolmapäeval kolmanda kvartali esialgsed majanduskasvu tulemused, mida pärssisid Covidi nakatumiste tõus ja jätkuvad tarneahela probleemid, vahendab Reuters.
Esimesel koroonaaastal kasvasid tervishoiukulud Eestis 167 miljoni euro võrra
Möödunud aasta algul puhkenud pandeemia mõju tervishoiule iseloomustavad ühelt poolt suurenenud erakorralised kulud, teisalt seiskunud plaaniline ravi. Seega jäid raviteenuste kulud erakorralise olukorra perioodil võrreldes eelneva aastaga väiksemaks.
Möödunud aasta algul puhkenud pandeemia mõju tervishoiule iseloomustavad ühelt poolt suurenenud erakorralised kulud, teisalt seiskunud plaaniline ravi. Seega jäid raviteenuste kulud erakorralise olukorra perioodil võrreldes eelneva aastaga väiksemaks.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.