Raimo Ülavere • 21. oktoober 2002 kell 9:57

Tööõnnetustest tubli kolmandiku põhjustab kukkumine

Tänavuse aasta üheksal kuul on 653 raskest tööõnnetusest 240 põhjustanud kukkumine kõrgelt või samal tasapinnal.

Tööinspektsiooni teatel on tegemist kõige levinuma põhjusega. Teisel kohal on raske tervisekahjustuse põhjusena kokkupuude masinate või seadmete liikuvate osadega (149 tööõnnetust), kolmandal kohal teisaldatavad lastid (70 juhtu) ning neljandal kohal löögi saamine purunenud konstruktsioonilt või kukkuvalt esemelt (49). Rohkem tööõnnetusi on põhjustanud ka teisaldatavad lastid ning transpordivahendid ja liikurmehhanismid.

Surmajuhtumeid tööl on kõige rohkem (veerandi jagu) põhjustanud purunenud konstruktsioonid ja kukkuvad esemed ning varingud. Niisuguseid juhtumeid oli üheksa kuuga 8. Seitsmel juhul tõi surma kaasa töö transpordivahendi või liikurmehhanismiga. Kolmel korral surmas töötaja elekter, sama palju surmajuhtumeid olid tingitud tööst kemikaalide või plahvatusohtlike ainetega.

Kui 2001. aasta üheksal kuul põhjustas koguni kaheksal korral surma kukkumine, siis tänavu ei ole seda põhjust fikseeritud.

Hetkel kuum