• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: Haidary valetas elamisloa saamiseks

  Afgaanist ärimees Jaqub Mohammad Haidary (40) on elamisluba küsides riigile kaks korda valeandmeid esitanud.

  Nimelt väitis piimatööstuse Lacto asutanud mees 1996. ja 1997. aastal kodakondsus- ja migratsiooniametile (KMA) oma elamisloa pikendamist taotledes, et tal pole olnud seoseid välisriigi relvajõudude ega julgeolekuteenistustega, kirjutab Postimees.
  Tegelikult õppis rohkem kui tosin aastat Eestis elanud suurärimees 1980.-1984. aastal Nõukogude Liidus Minski kõrgemas poliitilises sõjakoolis ning kandis 1984.-1987. aastani Afganistani armee kaadriohvitseri mundrit. Viimasel perioodil töötas Haidary muu hulgas veriste hirmutegudega kuulsust kogunud Afganistani julgeolekuteenistuse KHADi ülema Mohammad Najibullah? nõunikuna.
  KMA peadirektori asetäitja Ene Rebase sõnul on 1998. aastal Eestis alalise elamisloa saanud Haidary valeandmete esitamisega rikkunud välismaalaste seadust ning seetõttu on võimalik mehelt alaline elamisluba ära võtta.
  Hetkel KMA Haidarylt elamisloa äravõtmise peale ei mõtle, sest Rebase hinnangul ei suudaks nad oma otsust hilisema vaidlustamise korral suure tõenäosusega kohtus kaitsta. Inimene on Eestis elanud juba pikka aega, tal on siin perekond, töökoht ning omand, loetles Rebane.
  Pideva maksuvõlglasena tuntud Haidary nimi kerkis viimati avalikkuse huvisfääri läinud nädalal, kui valitsus arutas siseminister Ain Seppiku mahitusel mehele eriteenete eest kodakondsuse andmise võimalust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
LHV: Coopi aktsia on ülehinnatud – aeg müüa
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
Ortodontide palgatase ulatub 9000 euro kanti
Kõige rohkem teenivad Eesti arstidest ortodontia eriala esindajad, kelle kuupalk oli märtsis keskmiselt 9082 eurot.
Kõige rohkem teenivad Eesti arstidest ortodontia eriala esindajad, kelle kuupalk oli märtsis keskmiselt 9082 eurot.
Ida-Viru maakonnas hakkab teehooldustöid tegema Ossipenko võlgades ettevõte
1. oktoobril vahetus Ida-Viru maakonnas transpordiameti hallatavatel riigiteedel hooldelepingupartner, järgnevaks viieks aastaks asus korrashoiutöid tegema Nikolai Ossipenko ettevõte OÜ N&V.
1. oktoobril vahetus Ida-Viru maakonnas transpordiameti hallatavatel riigiteedel hooldelepingupartner, järgnevaks viieks aastaks asus korrashoiutöid tegema Nikolai Ossipenko ettevõte OÜ N&V.