Anne Oja • 19. detsember 2002 kell 22:00

Ministeeriumid maksavad preemiaid erinevalt

Justiitsministeeriumi pressiesindaja Kristiina Herodes märkis, et ministeeriumi 19,2 mln kroonisest palgafondist aastas moodustab tulemustasu 10, raha makstakse kvartaalselt. Ametnikule makstav summa sõltub igaühe panusest, summad kõiguvad paarisajast paarikümne tuhandeni, ütles Herodes.

Rahandusministeeriumi detsembris makstavate tulemustasude brutosumma on 1 982 142 krooni.

Ministeeriumi avalike suhete nõunik Annika Loigu selgitas, et igale osakonnale kujunes tulemustasude fond, kust jagab rahasummad töötajate vahel osakonnajuhataja oma otsuse kohaselt. Kriteeriumiteks on olulistest tähtaegadest kinnipidamine, initsiatiivikus ja lisaülesanded. ?Et igapäevane töö on hästi tehtud, see kuulub palga sisse,? märkis Loigu.

Sotsiaalministeerium maksab 131 töötajale jõulutoetust igale 1500 krooni brutos. Jõulutoetust saavad kõik töötajad, kes on ministeeriumis aasta töötanud ja hetkel töötavad. Toetust ei saa kantsler ja minister.

Keskkonnaministeeriumi avalikkussuhete büroo spetsialist Agnes Aaslaid kinnitas, et detsembris ei maksa ministeerium töötajatele jõulupreemiat, tulemustasu ega ka mingeid muid preemiaid. ?Vähemasti detsembris ei maksa me midagi,? ütles Aaslaid.

Pangaliit maksis detsembris välja topeltpalga, millest üks on jõulupreemia.

Hetkel kuum