22. detsember 2002 kell 22:00

Soros sai süüdistuse insaiderluses ja 35 miljonit trahvi

Ungari päritolu magnaati süüdistatin selles, et ta teenis 14 aasta eest 2,3 miljonit dollarit, kui kasutas Praentsuse panga Societe Generale SA aktsiate ostmisel siseinfot, kirjutab Wall Street Journal.

Sorost(72) täna kohtus ei olnud. Novembris kohtus tunnistusi andes ütles ta: "Olen olnud äris kogu oma elu ja ma arvan, et tean, mis on insider trading ja mis mitte." reklaamlisainfo ja tellimused : 6670177

Societe Generale erastati 1987. aastal. Aasta hiljem läks aktsia hind ülevõtmispakkumise tõttu üles, ent panga ülevõtmine ei õnnestunud. Sorost süüdistati siseinfo omamises enne ülevõtmispakkumise algust.

Süüdistuse kohaselt ostis Soros Societe Generale aktsiaid ebaseaduslikult 1988. aastal pärast seda, kui teda kutsuti osalema grupis, kes taotles pangas kontrolli omandamist. Kuigi Soros grupiga ei liitunud, ostis ta aktsiaid läbi oma riskifondi Quantum.

Sorose kaitsja ütles, et info, mida Soros omas, polnud siseinfo ja et Praentsuse seadused käsitlesid insider tradingut toona kitsamas tähenduses kui praegu.

Karistus vastas prokuröri nõudmisele.

Autor: ÄP Online

Hetkel kuum