• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Samsung usub vedelkristallekraanide turu 40protsendilist kasvu

  Maailma juhtiv vedelkristallekraanide tootja Samsung ennustab järgmisel aastal nende müügi kasvu 40 protsendi võrra, kirjutab Bloomberg.

  Eile Söulis toimunud pressikonverentsil teatas kontserni asepresident Kim Sang Soo, et lameekraanide käibe kasvu selle aasta 5 miljardilt dollarilt (66 miljardilt kroonilt) 7 miljardini dollarini (92 miljardi kroonini). Hinnad tema sõnul järgmisel aastal ei lange, sest nõudlus ületab tööstuse tootmisvõimususi.
  Samsung loodab vedelkristallekraanide turuosa kasvatada 25 protsendile praeguselt 22 protsendilt, sest uus tehas saab täisvõimsuse. Nn viienda põlvkonna tehas kasutab suuremaid klaastoorikuid, millest ekraanid välja lõigatakse, mis teeb nende tootmise odavamaks.
  Teleri- ja arvutiekraanidena kasutatavate vedelkristallekraanide suuremad tootjad on lisaks Samsungile veel Philips ja Taivani AU Optronics.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Elektriautotootjad SECiga pahuksis
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".