27. november 2003 kell 7:56

Samsung usub vedelkristallekraanide turu 40protsendilist kasvu

Maailma juhtiv vedelkristallekraanide tootja Samsung ennustab järgmisel aastal nende müügi kasvu 40 protsendi võrra, kirjutab Bloomberg.

Eile Söulis toimunud pressikonverentsil teatas kontserni asepresident Kim Sang Soo, et lameekraanide käibe kasvu selle aasta 5 miljardilt dollarilt (66 miljardilt kroonilt) 7 miljardini dollarini (92 miljardi kroonini). Hinnad tema sõnul järgmisel aastal ei lange, sest nõudlus ületab tööstuse tootmisvõimususi.

Samsung loodab vedelkristallekraanide turuosa kasvatada 25 protsendile praeguselt 22 protsendilt, sest uus tehas saab täisvõimsuse. Nn viienda põlvkonna tehas kasutab suuremaid klaastoorikuid, millest ekraanid välja lõigatakse, mis teeb nende tootmise odavamaks.

Teleri- ja arvutiekraanidena kasutatavate vedelkristallekraanide suuremad tootjad on lisaks Samsungile veel Philips ja Taivani AU Optronics.

Hetkel kuum