McKinsey&Co hakkas Eesti riiki telekomi teemadel nõustama juba eelmisel nädalal

Annika Matson 03. märts 2004, 00:00

?Mis on tellitud, mis juba tehtud ja mis on tulemused, me täpsustada ei saa, sest teema on niivõrd delikaatne,? ütles rahandusministeeriumi avalike suhete osakonna juht Indrek Raudjalg. Ta lisas, et sellest teavitatakse niipea kui võimalik.

?Kui riik on otsustanud endale nõustaja otsida ja peab seda vajalikuks, siis on see nende otsus,? ütles Eesti Telekomi juhatuse esimees Jaan Männik.

Enne küsimuse otsustamist valitsuse 19. veebruari kabinetiistungil võttis rahandusministeerium pakkumised kolmelt rahvusvaheliselt nõustajalt, teatas rahandusministeerium. McKinsey pakkumist peeti parimaks, lähtudes pakkumise kõigi elementide terviklikust hinnangust, muu hulgas arvestati pakutava teenuse sisu, pakkuja professionaalsust ja erapooletust ning tasude suurust ja struktuuri.

Veskimäe sõnul otsustati kaasata rahvusvaheline nõustaja, et tagada Eesti riigi huvide kaitse kõige paremal viisil. Riigi partner ja kaasaktsionär on rahvusvaheline suurettevõte TeliaSonera. ?Eesti Telekom börsil noteeritud rahvusvaheliselt tuntud ettevõte, mille suhtes langetatavatel otsustel on pikaajaline mõju nii Eestis kui ka väljaspool riigipiire,? ütles Veskimägi.

Rahandusministri sõnul oli McKinsey pakkumine parim nii sisult kui ka tasustamise osas, samuti on ettevõttel väga hea rahvusvaheline kogemus just telekommunikatsiooni sektoris.

Valitsus on otsustanud eraldada omandireformi reservfondist Eesti Telekomi vähemusosaluse suhtes parima strateegia väljaselgitamise kuludeks kokku kuni 14 miljonit krooni. Müügistrateegia kasuks otsustamise puhul kaetakse reservfondist tehtavad kulud müügist laekuva rahaga.

Eilse Eesti Telekomi börsi sulgemishinna järgi oli Eesti riigi osaluse väärtus 4,5 mld krooni. Riik sai eelmisel aastal Eesti Telekomist dividendidena 224,9 mln krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing