Tallink ostis Helsingi-liinile juba neljanda kiirlaeva

ÄP 04. märts 2004, 00:00

Tallink Grupi teatel on 1996. aastal ehitatud kiirlaeva pikkus 94 meetrit, laius 16 meetrit ning kiirus 37 sõlme. AutoExpressil on 600 reisijakohta, laev võtab peale ka kuni 170 sõiduautot. Kokkuleppel müüjaga Tallink laeva ostuhinda ei avalda.

Tallink Grupi finantsdirektori Andres Hundi sõnul on Tallinki kiirlaevaostude eesmärgiks kindlustada ettevõtte liidripositsiooni Tallinna?Helsingi reisijateveo turul. ?Me valmistume uueks konkurentsisituatsiooniks, mille märksõnadeks on tax-free-kaubanduse kadumine 1. maist, prognoositav reisijate kasv ja meie konkurentide riiklikud toetused rahvuslike laevafirmade konkurentsivõime säilimiseks. Tallink ei looda ainult Eesti valitsuse mõistvale suhtumisele, vaid on ka ise jõuliselt investeerinud uues keskkonnas tegutsemiseks,? ütles Hunt.

Tallink märkis, et on saanud põhimõttelise nõusoleku ka Tallinna Sadamalt vajalike investeeringute tegemiseks, mis võimaldavad uue reisilaeva vastuvõtmist. Hundi sõnul on Tallinna Sadamal huvi uute reisijavoogude vastu.

Soome suunal teenindas Tallink reisijaid seni kokku nelja alusega, kahe kruiisilaeva Romantika ja Meloodiaga ning kiirlaevadega AutoExpress ja AutoExpress 2. 25. veebruaril teatas ettevõte 1997. aastal ehitatud kiirlaeva AutoExpress 3 ostmisest, laev hakkab reisijaid teenindama Tallinna?Helsingi liinil alates uuest hooajast.

19. märtsil esitleb Tallink Tallinnas ettevõtte uut kruiisilaeva Victoria I, mis on 2002. aasta kevadel valminud kruiisilaeva Romantika sõsarlaev. Victoria I mahutab 2500 reisijat ja 550 sõiduautot. Aprilli alguses alustab ettevõte teenindamist avataval liinil Helsingi?Tallinn?Peterburi.

2003. aastal teenindas Tallink kõikidel hallatavatel liinidel kokku 2,6 miljonit reisijat, sellest Soome suunal 2,1 miljonit reisijat.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:14
    Otsi:

    Ava täpsem otsing