Kindlustuse nimi peab vastama sisule

Kaido Kepp 08. märts 2004, 00:00

Nimetus ?investeerimisriskiga kindlustus? eeldab, et tegemist on kindlustusega. Eestis on investeerimisriskiga elukindlustust kuni viimase ajani müünud üksnes pankadega seotud kindlustusseltsid. Tootes pole seni olnud kindlustusele iseloomulikku kindlustuskaitset, seda on müüdud nagu investeerimisfonde.

Nimetuse sobimatus sisuga on olnud kliendile eksitav. Finantsinspektsiooni soovitus lisada investeerimisriskiga elukindlustusele ka elukindlustuskaitse on täiesti arusaadav, kuna see tähendab pangatootest kindlustustoote tegemist.

Kliendile on tähtis tunda võimaluste sisu. Ta peab teadma, mis vahe on pangateenusel ja kindlustusteenusel. Finantsteenuste pakkujal on kohustus pakutavate võimaluste sisu kliendile selgitada, küsida kliendi vajadusi ja arutelu tulemusel teha kliendile sobivaim pakkumine. On inimesi, kes on huvitatud üksnes investeerimisest, ja samas neid, kes tahaksid investeerimisriski kõrval omada ka kindlustuskaitset. On ka neid, kes soovivad vanaduspõlveks raha koguda kindla garantiiga.

Erinevalt pangatootest, mille puhul pole võimalik kindlalt lubada, milline summa kogujale lõpuks välja makstakse, annab kindlustusseltsis sõlmitav III samba pensioni leping garantii. Sellist pensioni on võimalik saada kas eluaegset või tähtajalist ja mõlemale põhikindlustuslepingule saab lisada õnnetusjuhtumi, töövõimetuse ja haiglaravi lisakindlustuse. Nii võtab kindlustusselts peale kindlustusvõtja vanadusriski enda kanda ka tema teised riskid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:15

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing