Maksu- ja tolliameti kontrollid toovad riigile miljoneid

ÄP 20. aprill 2004, 00:00

Kolme kuu jooksul tehtud 645 kontrollist lõppesid 37,4 protsenti deklaratsiooni parandamisega ja maksude juurde määramisega. Kontrollimise tulemusel määrati makse juurde kokku summas 62,8 miljonit krooni ning deklaratsioonide parandusi tehti summas 5,3 miljonit krooni. Maksuotsuste ja korralduste alusel laekus riigieelarvesse kolme kuuga 25,1 miljonit krooni.

Piirkondlikud maksukeskused tegid 18 ümbrikupalga reidi, millest vaid kaks lõppes tulemuseta ja kaks on veel analüüsimisel. Esimeses kvartalis määrati ümbrikupalgareidide põhjal täiendavaid makse 4,2 miljonit krooni. Lisaks määrati 43 800 krooni trahve.

Tollikontrollijad viisid aasta esimese kolme kuu jooksul piiril läbi 4249 läbivaatust. Piirikontrolli tabavus on aastaga kahekordistunud ning moodustab 8,5 protsenti. Avastuste põhjal tehti kvartali jooksul tollieeskirjade rikkujatele väärteoasjades 560 otsust.

Piiril avastatud rikkumistest suurema osa moodustavad sõidukite konstruktsioonidest leitud deklareerimata väiksemad alkoholi ja sigarettide kogused. Toll avastas kolme kuu jooksul 4,9 miljonit salasigaretti ning 40 980 liitrit salaalkoholi. Salasigarettide ja -alkoholi avastamisega hoidsid tolliametnikud ära 9,59 miljoni maksukrooni suuruse kahju tekitamise riigile.

Kolme kuu jooksul avastasid tollitöötajad 10 narkootilise aine salakaubaveo juhtumit. Populaarsemaks on saanud narkootiliste ainete tellimine posti teel välismaalt interneti kaudu.

Intellektuaalset omandit rikkuvat kaupa (võlts- ja piraatkaup) peeti esimese kvartali jooksul kinni 94 072 ühikut.

Maksu- ja tolliameti uurimisosakonnas oli kvartali lõpu seisuga menetluses 133 kriminaalasja, milles on uurimise all 590,7 miljoniline riigile tekitatud kahju.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:22
    Otsi:

    Ava täpsem otsing