Motorola kolmekordistas kasumi

Tõnis Oja 22. aprill 2004, 00:00

Motorola aktsia hind hüppas üleeile pärast kvartalitulemuste avaldamist järelkauplemisel erinevates kauplemissüsteemides 20?25%.

Motorola tegevjuhi Edward Zanderi sõnutsi on firma tagasi võitmas mobiiltelefonide turuosa tänu kaameraga telefonidele, värvilistele ekraanidele ja MP3 muusikamängijatele, vahendas Bloomberg. Nokia seevastu on turuosa kaotamas.

?See on suurim positiivne üllatus mida ma eales näinud olen,? lausus investeerimisfirma New Yorgis asuva Sanford C. Bernstein & Co analüütik Paul Sagawa.

Esimeses kvartalis teenis Motorola 609 miljonit dollarit (8 mld kr) kasumit ehk 25 USA senti aktsia kohta. Kui arvata maha erakorralised tulud, jäi kasumiks 19 senti aktsia kohta, mis oli ikkagi kolm korda enam, kui analüütikud prognoosid. Kontserni käive kasvas 42 protsendi võrra, 8,6 miljardi dollarini ehk 110 miljardi kroonini.

Ka teine kvartal tõotab Motorolale tulla hea. Kontserni tootmisjuht Mike Zafirovski rääkis , et teises kvartalis tõotab mobiiltelefonide müük kasvada 80 protsendi võrra. Esimeses kvartalis kasvatati tema sõnul turuosa peamiselt Euroopas ja Kagu-Aasias.

Motorola mobiiltelefonide hind kasvas keskmiselt 17 protsenti võrrelduna aastataguse perioodiga. Nende müük kasvas 67 protsenti 4,1 miljardi dollarini.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing