Suve ilm tuleb selline nagu aastal 2002

Christel Karits 10. mai 2004, 00:00

?Vilsandi on Eesti kõige päikeselisem koht,? ütleb klimatoloog Ain Kallis. Samuti on teistest paikadest vähem sademeid Kuivastus, mida ütleb selle koha nimigi. Head paigad on veel Pärnu ja Haapsalu, kus suvine ilm ülejäänud Eestist kuivem.

Mida selle suve ilm toob, klimatoloog ennustada ei taha, sest see on liiga oraste peal asi. ?Kõike võib tulla,? ütleb ta. Vaatluste põhjal on seni läinud nii nagu 2002. aastal. Nii et tõenäoliselt on tulemas kaunis soe ja kuiv suvi. Ain Kallis ise plaanib puhata juulikuus.

?Eesti on kliima poolest suurriik, sest 250 kilomeetri piires võib samaaegselt kohata uputusi ja põuda,? räägib ta, lootes siiski, et juulikuu, kui on kõige rohkem puhkusi, tuleb ilus.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing