Oberschneider ostis Tallinna kesklinnas suure maatüki

Heidit Kaio 28. mai 2004, 00:00

Konkurentide hinnangul on tehingu hinda keeruline pakkuda, teadmata ehitusvõimalusi. ?Mida suurem ehitusmaht ja kõrgemad majad seal lubatud on, seda kõrgem on ka tehingu hind,? ütles Arco Vara hindamisgrupi juht Tõnu Luts.

?1000?2000kroonise ruutmeetrihinna vahelt tasub tõde otsida,? ütles Uus Maa tegevjuht Jaanus Laugus. Kui Tallinna kesklinnas asuv 12hektariline piirkond müüdi 1000kroonise ruutmeetrihinnaga, siis võis tehingu hind olla 120 miljonit krooni. Kui müüjatel õnnestus saada Tallinna kesklinna tehingute maksimumhind ehk 10 000 krooni ruutmeetrilt, siis oleks tehingu väärtus miljardi krooni ringis.

Paul Oberschneiderilt polnud võimalik eile kommentaari saada, sest ta ei viibinud Eestis. Ober-Haus Kinnisvara tegevjuht Hindrek Leppsalu polnud nõus avalikustama ei tehingu partnereid ega ostuhinda. Ober-Haus nõustas tehingut.

Mõnesaja meetri kaugusel Hansapanga peahoonest asuvale Tallinna Vineeri- ja Mööblikombinaadi maa-alale tuleb elamurajoon, kuid ka kauplused ja büroohooned.

?Tubli tehing, pole paha mõte rajada kesklinna siserajooni elamukvartal,? ütles Arco Investi tegevjuht Veljo Kuusk.

Hindrek Leppsalu ütles, et maa osteti arendustegevuseks. ?Meie valdkond on kinnisvara arendamine, mitte spekulatsioonid,? ütles Leppsalu. ?Kuigi pole ka vale öelda, et iga laev on müügiks.?

Vineeri- ja mööblikombinaat kolib tootmise Tallinna kesklinnast välja Kohilasse Rapla maakonda, kus on ostetud maatükk.

Mööblikombinaadi kinnisvaraprojekti juht Hannes Kase ütles vaid, et uue tehase ehitus on graafikus, kuid täpsemalt ta seda kommenteerida ei soovinud.

Leppsalu: ?Me arvestame, et kulub poolteist aastat, enne kui saame mööblikombinaadi maadel töödega alustada.?

12hektarilisel piirkonnal pole muinsuskaitse piiranguid erinevalt müüdud krundi kõrvalkvartalis asuvatest Pärnu maanteega külgnevatest mööblikombinaadi paekivist hoonetest. Neist on müüdud maja, milles asub Abakhani kangapood. Samuti on uued omanikud hoonel, kus asub ööklubi Nightman. ?Enamik kvartalist on müümata,? ütles Hannes Kase. Müümata majade renoveerimisel tuleb arvestada muinsuskaitsealaste piirangutega.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:29
    Otsi:

    Ava täpsem otsing