Ainulaadne maalinäitus

Tiina Kolk 04. juuni 2004, 00:00

Seekordne maalijate aastanäitus on erandlik ? kontseptsiooni ja kujunduse autori Jaan Elkeni idee kohaselt ei ole maalid teostatud lõuendile, vaid otse galerii seinapinnale. Ainult eeloleval nädalavahetusel saabki neid pilte vaadata, sest uue näituse tulekuga läheb osalejate looming igavikku. Kuid mitte päris, Rein Raamatu kaamera jälgis näituse nädalast valmimisprotsessi kunstihoone saalides ja seda salvestust demonstreeritakse külastajatele samuti.

Vaatajate silme ette tuuakse töökeskkond, milles pandi 32 kunstniku isiksuslikud omadused proovile, sest töö tuli teostada vaid nelja päeva jooksul nn ühisateljees kolleegide silma all. See on ju hoopis midagi muud, kui üksi oma töötoa vaikuses teoseid viimistleda-täiustada. Küllap andis koosmaalimine huvitava kogemuse nii perfektsionistile kui ka andekale boheemlasele, nii vanema põlvkonna meistritele kui ka noortele tegijatele.

Tugeva sotsiaalse värvinguga näitust on tore vaadata. Ühisateljee viljastavates tingimustes pole kunstnikud oma maalides käekirja muutma hakanud, küll aga on sel näitusel ehk tavalisest rohkem paroodiat, irooniat või pasti??i.

Aeg näitab, millise tulemuseni jõudis sümboolse pealkirjaga näitus-uuring sümboolse Berliini langemise võimalustest kriitikute, maalikunsti ja vaatajate vahel.

Näituse sulgemispäeval, 6. juunil kell 17 toimub Erki Kasemetsa perfomance.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:24
    Otsi:

    Ava täpsem otsing