PM: Kesklinna valitsus tõrjub velotaksosid vanalinnast

30. juuni 2004, 09:21

Tallinna Kesklinna valitsus tõrjub muinsuskaitse hinnangule toetudes vanalinnast välja tänavu kevadel linnatänavatele ilmunud velotaksosid.

«Leiame, et velotakso teenuse arendamine on atraktiivne ja tänuväärne projekt, kuid peame mõistlikuks selle teenuse lubamist väljaspool UNESCO kultuuripärandi nimekirja kuuluva vanalinna piire,» märkis Kesklinna vanem Keit Pentus eelmisel nädalal abilinnapea Toomas Vitsutile saadetud kirjas, kirjutab Postimees.

«Nimetatud seisukohta on väljendanud ka Tallinna kultuuriväärtuste ameti esindajad, kelle sõnul kommertsreklaami kandvad plastikust velotaksod ei ole sobilikud vanalinna tänavapilti,» jätkas Pentus.

Kesklinna valitsuse avalike suhete nõunik Annikky Lamp märkis, et velotakso sobimatust vanalinna on linnaosavalitsusele ette heitnud mitmed kesklinna elanikud ning samuti on velotakso teenus õiguslikult reguleerimata.

Kultuuriväärtuste ameti juhataja Külli Holsting lausus, et muinsuskaitse peab rattataksosid sobimatuteks, kuid amet ei kavatse praegu nõuda nende linnamüüride vahelt väljaajamist.

Eriti on muinsuskaitsjatele pinnuks silmas see, et vanalinna südamest ehk Raekoja platsist on saanud velotaksode põhiline peatuspaik, kus uusi sõitjaid peale meelitatakse.

Velotakso OÜ tegevjuht Erko Valk ütles, et on Kesklinna valitsuse ja muinsuskaitse ootamatust vastuseisust hämmeldunud. «Juba eelmise aasta sügisel uurisime linnast põhjalikult, milliseid kooskõlastusi ja lube meil vaja on, ning mingeid takistusi velotaksode kasutuselevõtule ei tehtud,» lausus ta.

Valgu sõnul on vanalinnas liikumine velotaksode jaoks ülioluline, sest linnamüüride vahel on autode liikumine oluliselt piiratud ja jalgrattataksot kasutades pääsevad inimesed kohtadesse, kuhu autoga ei saa.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing