Renditud varustus kergitab oluliselt kogu reisi maksumust

Kai Vare 02. juuli 2004, 00:00

OÜ Matkasport tegevjuht, kogenud reisisell Anneli Mere soovitab kõigepealt muretseda telk.

?Kui minna piki kiirteid Euroopasse, on mõttekas muretseda autotelk, mida saab panna sõiduki katusele,? ütleb Mere. Autotelk on küll kallis, ligi 20 000 krooni, aga sellega saab ööbida kõikjal, ka parklas või kämpingus.

Pikemale reisile telki kaasa laenutada peab Anneli Mere ebaotstarbekaks: ?Meie küll ka rendime telke, aga koht telgis maksab 35 krooni ööpäev, kui perele kaheks nädalaks neljakohaline telk rentida ? arvutage ise, osta tuleb odavam.?

Ühes IT-firmas pearaamatupidajana töötav Maia Kaljuste käis perega automatkal Norras. Nemadki pistsid ettenägelikult telgi autosse. ?Seda läks küll ainult kaks korda vaja, kui ei õnnestunud kämpingut leida või polnud seal vaba ruumi,? ütleb Kaljuste.

Magamisasemeks soovitab Anneli Mere varuda igale inimesele magamisaluse ja magamiskoti, mis kannataks vähemalt viiekraadist külma. Kui on plaanis mägedesse matkata, võib vaja minna ka soojemat magamiskotti, aga kui ööbida plaanitakse üks või kaks ööd, võib jope peale võtta ja riided selga jätta, nii et ?5 kraadi jaoks ette nähtud magamiskott ajab asja ära.

Automüügiga tegelev Tarmo Kaljuvee käib suviti sõpradega kalaretkel Venemaal, Onega järvel. Nemad lahendavad ööbimise lihtsalt: renditakse sõjalaev ja elatakse nädal aega järvel.

Anneli Mere rõhutab õige riietuse tähtsust, soovitades kihilist riietust. ?Näiteks soe pesu on väike pakike ega sega kunagi.? Kindlasti soovitab ta kaasa võtta kampsuni või fliisi ja vihmakindla jope.

Matkajal peaks kaasas olema plaastrid ja mingi puhastusvahend, sest kriimustused-marrastused on kerged tulema. Vaja läheb ka päikesekaitsekreemi, peavalutablette ja muidugi allergiaravimeid või muid isiklikult tarvitatavaid ravimeid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:25
    Otsi:

    Ava täpsem otsing