Kalevi tütarettevõtted tõid kiire käibe kasvu

Annika Matson 01. september 2004, 00:00

Viimases kvartalis seevastu tuli leppida 4,8 mln krooni suuruse kahjumiga.

Kvartalikahjumi põhjustas Kalevi andmetel osaliselt leping, mille kohaselt tuli hakata välja ostma Skanska EMV-le kuuluvat 40,7 protsendi suurust aktsiapakki firmast Kalev REC. Viimase kvartali jooksul tehti Skanska EMV-le esimene osamakse 2,6 miljonit krooni. Teisalt avaldas Kalevi kommunikatsioonijuhi Ruth Rohu sõnul mõju ka karamellijaoskonna kolimine Tallinnast uude tootmiskompleksi Põrguväljal.

Juunis lõppenud majandusaastal kokku teenis Kalev 17,2 mln krooni suuruse puhaskasumi, mis on 48 protsenti väiksem kui eelmisel majandusaastal, teatas firma börsile. Firma käive ulatus lõppenud majandusaastal 564,9 miljoni kroonini, mis on varasemast aastast 62 protsendi võrra enam.

?Ma ei luba investoritele, et järgmine aasta on oluliselt päikeselisem kui täna. Pigem näen seda, et tulevad väga rasked aastad, kus tuleb end Euroopa Liidus tõestada,? ütles Kalevi juht Oliver Kruuda juunis Äripäevale. Ta lisas, et maksaks aktsionäridele dividende hea meelega, aga praegu on see võimatu, sest väga lühikese aja jooksul on tulnud teha suuri investeeringuid. Tulevikus loodame aktsionäridele dividende maksta. ?Investorid võivad rõõmsad olla, et täna on meil vabariigis tunnustatuim kaubamärk ja uus tehas,? ütles Kruuda.

Osa Kalevi väikeaktsionäridest usub Kruuda tegemistesse. ?Usun Kalevi juhtkonda, Kruuda on vaieldamatult Eesti üks edukamaid ärimehi, samuti usun kaubamärki,? ütles Pärnu maavanema kohusetäitja Toomas Kivimägi, kel on 6033 Kalevi aktsiat. Aktsiaid on ta ostnud osade kaupa aastate jooksul. Paar aastat tagasi ostis ta ühe aktsiapaki 21 krooni tasemelt. Viimati ka 42 krooni pealt. Juurde ostaks Kivimägi Kalevi aktsiaid 40 krooni tasemelt, seega tänasest müügihinnast paar krooni odavamalt.

?Magusaisu ei kao eesti rahva seas kuskile, minu vaieldamatu lemmik on Mõnus Maius,? on investor kindel. Tema sõnul on Kalev arenev ettevõtte, mis suurendab tootmist ja tegevusvaldkondi ning see tähendab riski võtmist. ?Küpsisevaldkonda minek oli nende tegevusega väga haakuv, olen väga optimistlik Kalevi tuleviku suhtes,? ütles Kivimägi. Samas Venemaa turule mineku suhtes Kivimägi suur optimist ei ole.

Kalevi vähemusaktsionäri Milestone ja selle juhi Priit Kotkase tegevuse peale on Kivimägi nördinud. ?Härra Kotkas peaks nii enda kasumi eesmärgil kui ka teiste aktsionäride suhtes väärikamalt käituma ja saavutama kompromissi Kalevi suuromanikega. Kohtuteid käies ja oma õigust taga ajades kaotab nii Kotkas ise kui ka kõik teised aktsionärid,? on Kivimägi veendunud. Hetkel on Milestonel ja Kalevil pooleli seitse kohtuasja.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing