Nokia aktsia kasvatas eile Eesti investorite vara miljonite võrra

Annika Matson 10. september 2004, 00:00

Nokia aktsia hind tõusis eile kell 18ks, Helsingi börsi sulgemise ajaks, 6,2 protsenti ja maksis 11,15 eurot.

Maailma suurim mobiiltelefonitootja ootab kolmandas kvartalis kasumiks 11?13 eurosenti aktsia kohta. Nokia varasem kasumiprognoos oli 8?10 senti aktsia kohta. Käibeprognoos kergitati 6,8?6,9 miljardi euro vahemikku. Varasem ootus oli 6,6?6,8 miljardit eurot.

?Täpseid numbreid ei saa ma öelda, kuid eilse Nokia aktsia tõusuga kasvas LHV klientide varade väärtus mitme miljoni krooni võrra,? ütles LHV Soome turgude ekspert Rene Ilves.

Äripäeva analüütiku Alvar Jõgeva arvutuste kohaselt on LHV klientidel kokku umbes 30 miljoni krooni väärtuses Nokia aktsiaid. ?Nokia on LHV klientide suurim investeering,? ütles Ilves.

LHV kauplemisgrupp soovitas klientidel Nokia ostuoptsioone omandada 2. septembril. Eile pärastlõunal oli Nokia ostuoptsioon 70 protsenti plussis. Suurim pakk, mis LHVst viimasel ajal on ostetud, on 6000 Nokia aktsiat. Aktsiad omandas Eesti eraisik.

?Nokia uudisega seoses läks kiireks kauplemiseks,? ütles ka Ühispanga aktsiamaakler Peeter Koppel. ?Nokia on siinsete spekulantide kindel lemmik,? kinnitas ta.

?Tundub, et meie kliendid on äraootaval seisukohal,? märkis Hansapanga maakler Raido Lillemets. Tema sõnul ei ole kohe pärast prognooside tõstmise uudist investorite aktiivsuse kasvu märgata.

Mõni aeg tagasi olid Lillemetsa sõnul suuremad tehingud Nokiaga 3000 aktsiat ehk 486 000 krooni väärtuses.

Nokia finantsjuht Rick Simonson kommenteeris prognooside tõstmist, et mobiiltelefonide hinnaalandused on end ära tasunud ning tõusnud on ka Nokia turuosa. Nokia turuosa on tänavu esimesel poolaastal olnud kõigi aegade madalaim. Kliendid on otsustanud rohkem osta Motorola, Samsungi ja Sony Ericssoni klapiga mobiiltelefone.

?Hinnalangetused on end tõesti ära tasunud,? kinnitas ka Hollandi investeerimisfirma AZL Vermogensbeheer analüütik John van den Berg. ?Olen nüüd kontserni tuleviku osas palju positiivsemalt meelestatud,? ütles ta ning lisas, et võib tõsta Nokia soovituse neutraalselt turutootlust ületavaks (overweight).

Lisaks kirjutas eilne Soome ajaleht Talous Sanomat, et Nokia annab lootust suuremateks dividendideks. ?Nokia kaalub järgmisel aastal dividendide pisukest tõstmist,? ütles ajalehele Simonson. Eelmise aasta eest maksis Nokia aktsionäridele dividende 0,3 eurot aktsia eest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:43
    Otsi:

    Ava täpsem otsing