Tselluloosiprojekt võib maksta 10,5 miljardit

ÄP 21. september 2004, 00:00

Konsultatsioonifirma Mainor sai rahvusvaheliselt konsortsiumilt Eestisse rajatava tselluloositehase rahastamisprojekti, mille kohaselt võib hiigeltehase maksumus ulatuda 700 miljoni USA dollarini, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi. Konsortsiumi pakutud projekti hinnaks kujuneb 700 miljonit USA dollarit ehk 10,5 miljardit krooni, ütles Mainori projektijuht Aivo Reiner.

Kanada kapitalil põhineva konsortsiumi projekti kohaselt oleks Eestisse rajatava tselluloositehase võimsus kuni 400 000 tonni tselluloosi aastas, märkis Reiner. Projekti eesmärk on tselluloositehase ehituse käivitamine, kui Mainor on saavutanud kokkulepped finantseerijate ja riigiga. Tehase koht on Reineri teatel veel lahtine. Ta välistas selle ehitamise Paldiskisse, millega Mainoril oli varem kokkulepe.

Hetkeseis: Tselluloositehase ehitus algab kuu aja pärast. tehas tuleb Kundasse, projekt maksab umbes 2,6 miljardit krooni. Rajaja on Estonian Cell.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:44
    Otsi:

    Ava täpsem otsing