14. oktoober 2004 kell 12:53

Citigroupi kasum kasvas 13 protsenti

Citigroupi kolmanda kvartali kasum kasvas tänu tarbijalaenude kasvule ja probleemsete laenude kahanemisele 13 protsenti, teatas Bloomberg.

Grupi kasum kasvas 5,31 miljardile dollarile (67,4 miljardile kroonile) EHK 1,02 dollarit aktsia kohta võrrelduna 4,7 miljardi dollari ehk 90 sendiga aasta tagasi. Käive kasvas 6 protsenti 20,5 miljardi dollarini (260 miljardi kroonini).

Citigroupi kasumi kasv aeglustub, sest finantshiiglasel on üleval terve rida kohtuasju ning konflikte nii eetika kui ka seadusandluslikul baasil. Panga tegevjuht Chares Prince on laiendanud jaepangandust USAs ja Aasias ning osaliselt lõpetamas tegevust Jaapanis ja Lõuna-Koreas, sest see on sattunud vastuollu seadusandlusega.

?Citigroupi probleem seisneb selles, et ta on liiga globaalne selleks et täielikult hoiduda konfliktidest,? lausus uudisteagentuurile Mendon Capital Advisory fondijuht Anton Schutz, kelle hallatavas 600 miljoni dollari suuruses portfellis on ka Citigroupi aktsiaid.

Hetkel kuum