• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aiandusfirma Ceres juht asus konkurenti juhtima

  Võib rääkida, et ta tegi tünga, ütles ligi 30 miljoni kroonise aastakäibega Cerese haljastusjuht ja üks osanikke Aivar Kikas. Kikas sai eile alles ajakirjaniku käest teada, et Roosve on juba uues ametis. "Meile pole ta midagi avaldanud," rääkis Kikas.
  Eile hommikul tutvustas Roosve end kui uue ettevõtte Trigon Gardening juhatuse esimeest. Roosve ütles, et tuli Ceresest ära, sest sai uue huvitava pakkumise. Tema sõnul oli Ceres lükanud edasi Soome turule sisenemist, Trigonil oli aga huvi suur ja firma oli valmis palju investeerima.
  Kokku investeerib Trigon paari-kolme seni tundmatuks jääda sooviva Soome investori kaudu aiandusärisse 60 miljonit krooni. Paari aasta jooksul on kavas Eestist palgata sadakond aiandusspetsialisti, kes Helsingi turul teenust pakkudes peaks hõivama 10-20% sealsest 1,5 miljardi kroonisest aiandusturust.
  Investeerimispanga Trigon Capital juht Joakim Helenius ütles eile projekti tutvustades, et see on esimene üritus teenuste vallas, kus kasutatakse ära Eesti maksu- ja hinnaeelist Helsingi turul. "See on win-win projekt," märkis Helenius. Tema sõnul saavad eestlased tööd ja soomlased odavamat teenust. Helenius on ühtlasi uue firma väikeosanik, teine väikeosanik on firma Soome-poolne nõustaja Onni J Topi. Viimane on varem töötanud Helsingi haljastuskompaniis. Firma juht Raigo Roosve saab tulevikus osalusele optsiooni, ütles Helenius.
  Järgmised kolm kuud kuluvad projekti tutvustamiseks. Edasi värvatakse töötajad ja koolitatakse nad. Töö Helsingi haljastuses peaks algama tuleva aasta märtsikuus. Täies jõus peaks firma käivituma 2006. aasta hooajaks.
  Roosve ütles, et töötajate leidmisega ei tohiks probleemi olla, sest igal aastal lõpetab aianduse eriala EPAs, Luual ja Räpinas ligi 60 inimest. Suur osa värsketest lõpetajatest asub tööle välismaal.
  Investeeritav 60 miljonit krooni kulub peaasjalikult töötajate palkadele, taimede sisseostmisele ja tehnika muretsemisele.
  Heleniuse sõnul on aiandus üks kiiremini kasvavaid majandusharusid. Soomes on kasv olnud viimastel aastatel 35% aastas. Eestis on kasv 25-30%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.