ÄP fototoimetus • 1. detsember 2004 kell 22:00

Jõhvi kõlaritootja loodab Suurbritannia turule

Jõhvi kõlaritootja AS Audes loodab Eesti elektroonikaettevõtete Suurbritannia-missioonil osalemise järel oma käivet kuni kolmekordistada, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi. Audes toodab 500 kõlarit kuus, Briti firmad on huvitatud 2000 kõlariseadme ostmisest kuus.

Audese aastakäive on 5 miljonit krooni ja ettevõttes töötab 50 inimest. Vaatamata sellele, et Made in Estonia märk ei ole Suurbritannias väga tuntud, on sealsel turul Eesti firmadel perspektiivi, märkis Audese juhatuse esimees Igor Tjurin.

Hetkeseis: Novembris kirjutas Ärileht, et Audese Jõhvis asuvast tehasest rändab nüüd igal aastal maailma tuhandeid kvaliteetkõlareid ning mainekas helisüsteemide ajakiri Stereophile on valinud firma kõlarid pärast teste kahel korral 500 kõige parema toote hulka. Üle 80 töötajaga ettevõttes läheb ekspordiks ligi 90% toodangust, suurim osa kõlareid ostetakse aga hoopis USAs ja mitte Suurbritannias.

Autor: ÄP

Hetkel kuum