• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Apananskile läks Savisaare-aegse linnavalitsuse arveid 4 mln krooni eest

  Kokku oli Apananskile esitatud 12 arvet summas 163 485 Briti naela, mille väärtus arvete esitamise ajal 1997. aasta augustist kuni 1998. aasta oktoobrini oli ligi 4 miljonit krooni. Enamik neist on ka tasutud.
  Varem teadaoleva info kohaselt oli Apananskile esitatud arvete summa veidi üle ühe miljoni krooni. Lisaks maksis Apananski kinni Savisaare majade kindlustusarveid 1999.?2001. aasta eest kokku 48 000 krooni.
  Apananskile läinud arved tulid välja Savisaare-Äripäeva kohtuprotsessi käigus, kui novembri algul kuulati Tallinna linnakohtu palvel Londonis üle tunnistaja Amanda Riddle, kes töötas arvete esitamise ajal PR-firmas Grayling Ltd, mille tütarfirma Westminster Strategy osutas teenust Tallinna linnale ja linnapea Edgar Savisaarele.
  Tõendid tulid avalikuks eile Tallinna linnakohtus. Ühtlasi esitas Äripäeva esindaja Indrek Teder kohtule täiendavalt Tallinna linnavalitsuse ja volikogu esimehe teated, mille kohaselt polnud ei linnavalitsusel ega volikogul lepingut Briti firmaga Grayling Ltd.
  Eile lõpetas kohus eelmenetluse ja kohtunik Krista Kirspuu määras põhiistungi ajaks 28. veebruari, ütles kohtu pressiesindaja Aet Truu. Savisaare esindaja Üllar Talviste taotles kohtult Leonid Apananski ülekuulamist ning kohus rahuldas taotluse. Talvistelt polnud eile võimalik kommentaari saada.
  Apananskile esitatud arvete järgi on Tallinna linnale ja linnapea Edgar Savisaarele osutatud PR-teenuseid. Need puudutavad Savisaare visiite Londonisse ja Brüsselisse maksumusega vastavalt 139 000 ja 105 000 krooni. Samuti Taani, Soome, Prantsuse, Saksa, Rootsi ja Briti majandusajakirjanike visiiti Tallinna vahemikus 13.?15. mai 1998 maksumusega 1,4 miljonit krooni.
  Amanda Riddle ütles, et enamiku arveid maksis Apananski kinni, ent osa jäi ka maksmata. Riddle ütles tunnistuses, et ei oska öelda, millised arved maksmata jäid. Riddle ei osanud samuti öelda, miks esitati arved Apananskile, kui teenuse saaja oli Tallinna linn. Riddle ütles, et konsultandid, kes siis Tallinna nõustasid, on firmast lahkunud.
  Äripäeva Kirjastuse ja Edgar Savisaare protsess algas eelmise aasta veebruaris.
  Siis esitas Edgar Savisaar kohtusse hagi Äripäeva vastu artikli peale, mis kirjeldas Savisaare kindlustusarvete maksmist ärimees Leonid Apananskiga seotud firma poolt. Savisaar nõuab Äripäevalt au ja väärikuse riivamise eest miljon krooni.
  Pooled pole seni kohtuvälisele kokkuleppele ei jõudnud.
  Savisaar on lugenud au ja väärikust riivavaks ajalehes toodud ühe politseiallika väidet, et Apananski tasus ka 2003. aasta kindlustuspoliisi eest. Äripäeva seisukohalt ei saanud ajaleht selle väitega Savisaare mainet kahjustada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mart Laar: saabuvad raskemad ajad, see kõik tuleb lihtsalt üle elada
Tulevik pole nii ilus, nagu tahaksime, aga ilmselt ka mitte nii tume, kui kardetakse. Teeme nii, et suudaksime kiirelt edasi liikuda, kirjutab Eesti peaminister aastatel 1992–1994 ja 1999–2002 Mart Laar vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tulevik pole nii ilus, nagu tahaksime, aga ilmselt ka mitte nii tume, kui kardetakse. Teeme nii, et suudaksime kiirelt edasi liikuda, kirjutab Eesti peaminister aastatel 1992–1994 ja 1999–2002 Mart Laar vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Investori nädal: aktsionäride koosolekud, LHV aktsiate ja BluOri võlakirjade märkimine
Mai viimast nädalat ilmestab mitu aktsionäride koosolekut, jätkub LHV märkimisõigustega kauplemine, lisaks on võimalus märkida täiendavaid LHV aktsiad ning esimest korda pakutakse börsile BluOr Banki võlakirju, neljapäev on Balti börsil kauplemispüha.
Mai viimast nädalat ilmestab mitu aktsionäride koosolekut, jätkub LHV märkimisõigustega kauplemine, lisaks on võimalus märkida täiendavaid LHV aktsiad ning esimest korda pakutakse börsile BluOr Banki võlakirju, neljapäev on Balti börsil kauplemispüha.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Allutatud võlakirjad kui lisavõimalus inflatsiooni tingimustes rohkem teenida
Kuna inflatsioon tõuseb jätkuvalt rekordkõrgete numbritega, on nii eraisikutel kui ettevõtjatel tekkinud küsimus, kuhu investeerida, et raha ei kaotaks oma väärtust. Sellest, miks ei ole praegu parim aeg investeerida kulda või kinnisvarasse ja millised on võimalikud alternatiivsed investeerimisvõimalused Läti turul, räägib BluOr Banki investeerimisalase kliendihalduse juht Andrejs Kočetkovs.
Kuna inflatsioon tõuseb jätkuvalt rekordkõrgete numbritega, on nii eraisikutel kui ettevõtjatel tekkinud küsimus, kuhu investeerida, et raha ei kaotaks oma väärtust. Sellest, miks ei ole praegu parim aeg investeerida kulda või kinnisvarasse ja millised on võimalikud alternatiivsed investeerimisvõimalused Läti turul, räägib BluOr Banki investeerimisalase kliendihalduse juht Andrejs Kočetkovs.
Tea Varrak lajatab Repsi istungil: usaldasin ministrit, ära kunagi usu poliitiku juttu
Mailis Repsi kohtuasjal annab ütlusi nõndanimetatud skandaaliga ministeeriumist lahkunud endine haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Tea Varrak. Kõne alla tulevad kantsleri valus lahkumine ministeeriumist, intriigid ja ministri lapse hoidmine.
Mailis Repsi kohtuasjal annab ütlusi nõndanimetatud skandaaliga ministeeriumist lahkunud endine haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Tea Varrak. Kõne alla tulevad kantsleri valus lahkumine ministeeriumist, intriigid ja ministri lapse hoidmine.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.