Ülo Toomsalu • 10. detsember 2004 kell 5:53

PM: Taksofirmad kergitavad sõiduhindu

Tänavu ligi neljandiku võrra kerkinud kütusehinnale viidates on paljud Tallinna ja Tartu taksofirmad viimase kuu jooksul kergitanud oma sõidutariife.

Mitu Tallinna taksofirmat on sõiduhinda tõstnud nii, et kaotasid 35kroonise miinimumtasu, kuid kergitasid samas sõidualustustasu. Nii tõstsid pealinnas tegutsevad Linnatakso ja E.T.X. Takso 1700 sõidualustustasu 12 kroonilt 25 kroonile, mille tõttu kerkis üle 35 krooni maksva sõidu hind 13 krooni, kirjutas Postimees.

Linnatakso tegevjuhi Allan Kotise sõnul oli kuu aega tagasi tehtud hinnatõusu põhjus üha kallinev kütusehind ja see, et linnavõim plaanib niikuinii ära kaotada tarbijakaitse seisukohalt väga küsitava miinimumtasu. «Poes teile ju minimaalselt 100 grammi vorsti ei müüda,» lisas ta.

15. novembrist kallinenud sõidualustustasu kasutava firma E.T.X. taksojuht Aare Neerut lausus, et reisijad pole uue hinna vastu seni protesti avaldanud ning on selle vastu võtnud väga rahulikult. «Vaid üks reisija märkis, et varem oli teil tasu väiksem,» lisas ta.

«Põhjus on see, et vaadake bensiinijaama poole,» lausus hiljuti tavatariifi kilomeetrihinda viielt kroonilt 5.50ni tõstnud ning sõidualustustasu kuuelt kroonilt kümnele kergitanud Marabu Takso juhataja Veiko Lauri. «Aastaga on kütusehind tõusnud peaaegu viis krooni, see ongi kogu põhjus.»

Lauri sõnul on ta kuulnud ka linna kavast kaotada miinimumtasu, kuid enne ei kavatse firma seda teha, kui uus eeskiri on vastu võetud. Samuti on oma hindasid tõstnud Reval Takso ja Viking Takso.

Hetkel kuum