Duubel pluss

Lennart Beat 17. detsember 2004, 00:00

Kahel täiesti erineval lauljal on piisavalt ühist, et neist üks lugu jutustada. Alates 90ndatest on mõlemad oma ?anri absoluutsed tipud ning nende taga on legendaarne produtsent.

Seal andis vokaali Adamski laulule Killer ja tabas kohe kümnesse ning kohtumine Trevor Horniga pani aluse kreatiivselt eriti õnnestunud ühendusele. Elektroonikaspets Horn, kes paarkümmend aastat tagasi õnnistas meid Yesi, ABC, Rod Stewarti ja eriti Frankie Goes To Hollywoodiga, lihtsalt teab, millistele nuppudele õigesti vajutada. Seali unikaalsest ürgne hääl ja tohutud õhulised helimassiivid on siiani ajatud ning ?Crazy? sobib ka tuliuue ?Walk On Byga? perfektselt kokku.

Hilisema perioodi looming on üldse vähem dramaatiline ja lõbusana on Seal sama sümpaatne kui akustilisena. Eriväljaande lisaplaat ongi juhe-seinast-versioonide päralt ning just sellisel viisil esinedes pidi ta ise endaga kõige rohkem rahul olema.

Kahjuks on mõned hitid puudu, aga Shanial puudub ainult ?Thank You Baby?. Kolmelt albumilt on kogumikule leitud 18 (!) esitust pluss kolm uut laulu ja uskumatult on kõigi kaasautor ja produtsent naise abikaasa Robert John ?Mutt? Lange, mees, kes tegi kuulsamast kuulsamaks tegijad nagu AC/DC, The Carsi, Def Leppardi ja muidugi Bryan Adamsi. Asjaolu, et mees oli Shaniaga nii seotud, selgitab, miks mainitud muusikutel eelmisel kümnendil karjäär alla käis.

Vähem kui pool siinsetest lauludest pole siinpool Nashville?i suured hitid olnud, kuid kõik neist evivad universaalset sarmi, mille isegi paadunud kantrivaenlased suudavad alla neelata. Niipalju siis tõelistest globaalsetest fenomenidest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:28

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing