• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Duubel pluss

  Kahel täiesti erineval lauljal on piisavalt ühist, et neist üks lugu jutustada. Alates 90ndatest on mõlemad oma ?anri absoluutsed tipud ning nende taga on legendaarne produtsent.
  Seal andis vokaali Adamski laulule Killer ja tabas kohe kümnesse ning kohtumine Trevor Horniga pani aluse kreatiivselt eriti õnnestunud ühendusele. Elektroonikaspets Horn, kes paarkümmend aastat tagasi õnnistas meid Yesi, ABC, Rod Stewarti ja eriti Frankie Goes To Hollywoodiga, lihtsalt teab, millistele nuppudele õigesti vajutada. Seali unikaalsest ürgne hääl ja tohutud õhulised helimassiivid on siiani ajatud ning ?Crazy? sobib ka tuliuue ?Walk On Byga? perfektselt kokku.
  Hilisema perioodi looming on üldse vähem dramaatiline ja lõbusana on Seal sama sümpaatne kui akustilisena. Eriväljaande lisaplaat ongi juhe-seinast-versioonide päralt ning just sellisel viisil esinedes pidi ta ise endaga kõige rohkem rahul olema.
  Kahjuks on mõned hitid puudu, aga Shanial puudub ainult ?Thank You Baby?. Kolmelt albumilt on kogumikule leitud 18 (!) esitust pluss kolm uut laulu ja uskumatult on kõigi kaasautor ja produtsent naise abikaasa Robert John ?Mutt? Lange, mees, kes tegi kuulsamast kuulsamaks tegijad nagu AC/DC, The Carsi, Def Leppardi ja muidugi Bryan Adamsi. Asjaolu, et mees oli Shaniaga nii seotud, selgitab, miks mainitud muusikutel eelmisel kümnendil karjäär alla käis.
  Vähem kui pool siinsetest lauludest pole siinpool Nashville?i suured hitid olnud, kuid kõik neist evivad universaalset sarmi, mille isegi paadunud kantrivaenlased suudavad alla neelata. Niipalju siis tõelistest globaalsetest fenomenidest.
  Autor: Lennart Beat
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Estraveli omanik: eelmine kriis oli võrreldes praegusega lasteaed
Eesti suurima reisibüroo Estraveli omanik Aivo Takis rääkis Äriplaan 2022 konverentsil, et kui eelmise kriisi ajal kukkus nende käive 20 protsenti, siis koroonakriisiga kukkus nende käive 70 protsenti. “Eelmine kriis oli kui lasteaed, kuid toona tundus see kohutavalt suur kukkumine,” rääkis ta.
Eesti suurima reisibüroo Estraveli omanik Aivo Takis rääkis Äriplaan 2022 konverentsil, et kui eelmise kriisi ajal kukkus nende käive 20 protsenti, siis koroonakriisiga kukkus nende käive 70 protsenti. “Eelmine kriis oli kui lasteaed, kuid toona tundus see kohutavalt suur kukkumine,” rääkis ta.