Krista Taim • 17. oktoober 2005 kell 12:23

Bensiini hind võib lähiajal langeda

Bensiini hind Rotterdamis on langenud suvisele tasemele, Eesti kütusemüüjad kaaluvad hinnalangust.

Reedel tegi bensiinihind Rotterdamis hüppe allapoole. Kui veel komapäeval ja neljapäeval oli bensiini hind 622 dollarit tonni kohta, siis reede hommikul langes see 566 dollari peale tonnist, mis oli juuli-augusti seis. Toona maksis Eestis bensiin 95 Euro 13,1-13,3 krooni liitrilt. Selle arvestusega võiksid hinnad kukkuda ka praegu enam kui poole krooni võrra.

?Kui bensiini hind Euroopa turul jääb püsivalt reedesele tasemele, on oodata, et ka bensiini sisseostuhinnad ning sellest tulenevalt jaemüügihinnad Eestis langevad. Neste jälgib pidevalt maailmaturul ning Eesti jaemüügiturul toimuvaid muutusi ning reageerib nendele vastavalt,? sõnas Neste Eesti peadirektor Indrek Kaju.

?Rahvusvahelisel turul kaubeldavate rafineeritud kütuste hinna muudatused mõjutavad kütuste hinda Eestis. AS Eesti Statoil langetas just maailmaru hindade langusest tulenevalt 10.oktoobril bensiinide hinda 60 senti liitrilt,?. teatas Statoil Eesti klienditeeninduse juht Kai Realo. Võimalikke edasisi hinnamuudatusi hetkel Statoil kommenteerida ei soovi.

Hetkel kuum