Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsikommentaar: General Motorsi aktsia ralli andis päeva lõpuks järele

  Eile halvad tulemused, kuid positiivsed tulevikuväljavaated avaldanud General Motorsi aktsia hind tõusis päeva sees 12,6 protsenti.

  Aktsia tõusuprotsent taandus päeva lõpuks 7,5 protsendile. General Motorsi aktsia hind tõusis eile üsna börsipäeva alguses 31,50 dollarile, kuid vajus seejärel ära ning sulgus 30,09 dollaril.
  Ettevõte teatas, et ta on jõudnud autotöötajate ametiühinguga esialgse kokkuleppeni, mis vähendab pikaajaliselt ettevõtte tervishoiukohustusi 15 mld dollari võrra ja vähendab aastast maksueelset tervishoiukulu kolme mld dollari võrra. Ühtlasi teatas ettevõte, et võib müüa kontrollosaluse oma tarbijakrediitide üksuses. See, et ettevõte sai oodatust palju suurema kvartalikahjumi, ei omanud mingit tähtsust ? investoreid huvitab tulevik.
  Tänu General Motorsi kokkuleppele ametiühinguga vallandas optimism ka teiste autootjate aktsiate suhtes. Ford Motori aktsia hind tõusis 0,6 protsenti, 8,66 dollarile.
  Positiivne oli päev ka tubakatootjatele. USA Ülemkohus tegi teatavaks tubakakompaniisid soosiva lahendi. Altria Groupi, kes on Philip Morrise omanik, aktsia hind tõusis 6,1 protsenti, 74,96 dollarile. Reynolds Americani aktsia hind tõusis 6,4 protsenti, 83,80 dollarile. Kenti ja Newporti sigaretibrändide omaniku Loewsi aktsia hind tõusis 5,1 protsenti, 41,75 dollarile.
  Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis 0,6 protsenti, 10 348,10 punktile. S P 500 indeks tõusis 0,3 protsenti, 1190,10 punktile. Nasdaq tõusis 0,3 protsenti, 2070,30 punktile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA Esindajatekoda annab heakskiidu 430 miljardi dollari suurusele kulutuste plaanile
USA Kongressi Esindajatekoda hääletab reede õhtul 430 miljardi dollarit maksva minema seaduse osas, mis võitleb kliimamuutusega ning vähendab retseptiravimite hindasid, nii et Demokraatliku partei esindajad näevad seda president Joe Bideni jaoks suure poliitilise võiduna enne novembris toimuvaid Kongressi vahevalimisi, kirjutab Reuters.
USA Kongressi Esindajatekoda hääletab reede õhtul 430 miljardi dollarit maksva minema seaduse osas, mis võitleb kliimamuutusega ning vähendab retseptiravimite hindasid, nii et Demokraatliku partei esindajad näevad seda president Joe Bideni jaoks suure poliitilise võiduna enne novembris toimuvaid Kongressi vahevalimisi, kirjutab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand: kui iseloomud ei klapi, siis koostööd ei tule
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Raadiohommikus: õlletehase uus juht ja värske iduedu
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noobilt võtab teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avab Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid ja selgitab joogitööstuse suurimaid väljakutseid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noobilt võtab teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avab Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid ja selgitab joogitööstuse suurimaid väljakutseid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.