18. oktoober 2005 kell 8:10

Börsikommentaar: General Motorsi aktsia ralli andis päeva lõpuks järele

Eile halvad tulemused, kuid positiivsed tulevikuväljavaated avaldanud General Motorsi aktsia hind tõusis päeva sees 12,6 protsenti.

Aktsia tõusuprotsent taandus päeva lõpuks 7,5 protsendile. General Motorsi aktsia hind tõusis eile üsna börsipäeva alguses 31,50 dollarile, kuid vajus seejärel ära ning sulgus 30,09 dollaril.

Ettevõte teatas, et ta on jõudnud autotöötajate ametiühinguga esialgse kokkuleppeni, mis vähendab pikaajaliselt ettevõtte tervishoiukohustusi 15 mld dollari võrra ja vähendab aastast maksueelset tervishoiukulu kolme mld dollari võrra. Ühtlasi teatas ettevõte, et võib müüa kontrollosaluse oma tarbijakrediitide üksuses. See, et ettevõte sai oodatust palju suurema kvartalikahjumi, ei omanud mingit tähtsust ? investoreid huvitab tulevik.

Tänu General Motorsi kokkuleppele ametiühinguga vallandas optimism ka teiste autootjate aktsiate suhtes. Ford Motori aktsia hind tõusis 0,6 protsenti, 8,66 dollarile.

Positiivne oli päev ka tubakatootjatele. USA Ülemkohus tegi teatavaks tubakakompaniisid soosiva lahendi. Altria Groupi, kes on Philip Morrise omanik, aktsia hind tõusis 6,1 protsenti, 74,96 dollarile. Reynolds Americani aktsia hind tõusis 6,4 protsenti, 83,80 dollarile. Kenti ja Newporti sigaretibrändide omaniku Loewsi aktsia hind tõusis 5,1 protsenti, 41,75 dollarile.

Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis 0,6 protsenti, 10 348,10 punktile. S P 500 indeks tõusis 0,3 protsenti, 1190,10 punktile. Nasdaq tõusis 0,3 protsenti, 2070,30 punktile.

Hetkel kuum