Raivo Sormunen • 27. oktoober 2005 kell 22:00

Suured vangerdused liideraktsiates

Eile näitasid viimase kuu suurimat käivet nii Tallinna Vee, Eesti Telekomi kui ka Norma aktsia.

114 miljoni kroonisest päevakäibest andis Tallinna Vesi 59,3 miljonit, Eesti Telekom 41,9 miljonit ja Norma 8,6 miljonit krooni.

Tallinna Vee puhul toimusid Bloombergi börsistatistika andmeil tehingud Hansapanga klientide vahel ning samuti oli ostmas näha LHV kliente. Eesti Telekomi puhul tegi enamiku päevakäibest Hansapank ja Suprema, kumbki oma klientide vahel.

Kui Eesti Telekomi ja Norma puhul tundus eile müügi- ja ostuhuvi olevat tasakaalus, siis Tallinna Vee aktsia osas tundus domineerivat ostuhuvi. Veefirma on ka ainuke, kes antud kolmikust pole oma kvartalitulemusi senini veel teatavaks teinud. III kvartali raportit esitatakse 1. novembril.

Sarnaselt möödunud päevadega jätkas eile tugevalt Baltika aktsia. Aktsia lõpetas 9,1 eurol (142,38 kroonil) ehk 2% plussis. Eile hommikul kirjutas Äripäev online, et investeerimispank Suprema tõstis Baltika aktsia hinnasihti 9 eurolt 9,5 eurole (148,64 krooni). Kui Baltika tuli möödunud kuu keskel välja 9eurose hinnasihiga (aktsia maksis toona 7,11 eurot), siis võis see paljudes ehk imestust tekitada. Hetkel arvatavasti enam mitte.

Eile avaldas Helsingi börsil tulemused joogitootja Olvi, mida võib pidada rohkem Eesti kui Soome firmaks.

Olvi aktsia tõusis pärastlõunaks tulemuste avaldamise järel 6,8%, tasemele 18,15 eurot. Olvi 9 kuu käive kasvas aastataguse perioodiga võrreldes 13% ja tegevuskasum 37%. Edule aitas oluliselt kaasa Eesti üksus (AS A. Le Coq Tartu Õlletehas), mis andis kolmandiku Olvi Groupi 9 kuu müügist ja 60% tegevuskasumist.

Olvit ongi kõige parem võrrelda samasse sektorisse kuuluva Saku Õlletehasega. Ettevõtte turuväärtus (1,2 miljardit krooni) ületab Saku väärtust veidi üle kümnendiku. Samas on Olvi teeninud 9 kuuga koguni 139 miljonit krooni (1,69 eurot aktsia kohta) kasumit, mis teeb ta võrreldes Saku Õlletehase aktsiaga väga odavaks.

Hetkel kuum