Tõnis Oja • 20. november 2005 kell 22:00

Google?i aktsia kerkis üle 400 dollari

Google läks börsile hinnaga 85 dollarit aktsia kohta 2004. aasta augustis. Veidi rohkem kui aastaga on ettevõtte aktsia hind peaaegu viiekordistunud. 112 miljardi dollariga (1,5 triljoni krooni) on Google?ist saanud suurema turuväärtusega ettevõtte kui Coca-Cola, Cisco Systems ning Time Warner, kirjutas ajaleht The Wall Street Journal. Ajalehe mõjukas rubriigis Kuuldused Tänavalt (Heard on the Street) seisab, et turuosalised usuvad, et aktsia hinnal tõusuruumi jätkub. Pärast kolmanda kvartali tulemuste avaldamist tõstsid mitmed analüütikud Google?i aktsia hinnasihi 450 dollarini.

Google?i aktsia on paljude investorite lemmik, kuid nii mõnigi peab teda liiga kalliks. ?See on reaalne firma, mis teeb reaalset raha, kuid on liiga kallis,? lausus ajalehele investeerimisfondi Al Frank Fund portfellihaldur John Buckingham. ?Kui aktsia hind langeb 250 dollarile, olen mina ostja,? kinnitas Buckingham, kelle fondi portfellis Google?it veel ei ole.

Hetkel kuum