ÄP fototoimetus • 22. november 2005 kell 22:00

ÄP 5 aastat tagasi: Kõige rohkem dividende peab riigile loovutama Tallinna Sadam

Viis aastat tagasi kirjutas Äripäev, et suurimaid dividende maksab riigieelarvesse Tallinna Sadam ? vähemalt 270 mln krooni.

Riigieelarve eelnõu kohaselt on planeeritud dividenditulu 353 miljonit krooni, kusjuures riigile kuuluvatele äriühingutele kehtiks ühtne dividendimäär 15% kasumist. Erandlikult aga on ASi Tallinna Sadam määraks kavandatud 60%. ?Firmasid hakatakse ükshaaval läbi vaatama ja lähenetakse igale individuaalselt,? täpsustas rahandusministeeriumi ettevõtluse talituse peaspetsialist Asti Alterman, kelle sõnul on lisaks Tallinna Sadamale jutt sellistest riigiettevõtetest, nagu Eesti Post ja Lennuliiklusteenindus, samas kui ?Eesti Energialt pole midagi võtta, sest see on sügavas kahjumis?.

Hetkeseis: Ka tänavu võttis riik enim dividende Tallinna Sadamast, 311 mln krooni. Eesti Energia maksis riigile 97, Lennuliiklusteeninduse AS 50, Eesti Loots 45, Eesti Post 15,3 ja Eesti Loto 5 mln krooni dividenditulu; 10 äriühingul jäi see alla miljoni ja 21 ei maksnud üldse dividende.

Autor: ÄP

Hetkel kuum