ML Arvutid möödus jaanuaris Ordist

Alar Pardla 09. veebruar 2006, 00:00

Ordi juhtis arvutitootmise edetabelit eelmise aasta neli viimast kuud. Uue aasta esimesel kuul aga saavutas esikoha ML Arvutid.

Uuel aastal on edetabeli koostamise metoodika veidi muutunud - kui eelmisel aastal olid tabelis Eesti arvutifirmades toodetud arvutite kogused, siis sel aastal kajastame samade firmade poolt müüdud (oma)arvutite koguseid. Sellega väldime statistilisi "anomaaliaid" enne septembrit ja detsembrit toimuvat lattu tootmist.

ML Arvutite tegevjuhi Mait Rahi sõnul oli jaanuar nende jaoks edukas suuresti tänu edukale arvutite müügile äriklientidele. "Aina rohkem ärikliente ajastab oma arvutustehnika oste vaiksematele perioodidele. Selline IT-uuenduste ajastatus häirib vähem ettevõtete ja organisatsioonide põhitegevust," sõnas Rahi.

ASi Ordi tegevjuhi Ülle Kivirähki sõnul möödus Ordis jaanuar plaanipäraselt, mõõdukas müügikasvu tempos. Uusi mudeleid turule ei toodud, jätkati aastalõpu mudelite müüki.

Kui võrrelda jaanuari detsembriga, siis võib öelda, et oli ootuspäraselt tagasihoidlik kuu - ML Arvutid ja Ordi tootsid/müüsid vastavalt 926 ja 1374 arvutit vähem kui detsembris. Kui aga võrrelda tänavust aastat eelmisega - on kasv märgatav. ML Arvutid tootis 939 ning Ordi 382 arvutit rohkem kui aasta tagasi.

Sülearvutite osas ML Arvutid siiski Ordi vastu veel ei saanud - Ordi edestas oma põhikonkurenti 104 sülearvutiga.

Kolmas suur - K-Arvutisalong - on 2006. aasta jaanuaris suhteliselt samade näitajatega, mis aasta tagasi - sülearvuteid müüdi eelmise aasta 65 asemel 63 (-3,08%) ning arvuteid kokku 564 asemel 556 (-1,42%).

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:46
    Otsi:

    Ava täpsem otsing