Numbrid lennutasid Kaubamaja aktsiat

Tõnis Oja 20. veebruar 2006, 00:00

Tallinna Kaubamaja aktsia hind kerkis reedel 7,21 protsendi võrra, 339,53 kroonini. Ehkki absoluutväärtuses oli aktsia käive tagasihoidlik, ületas see aktsia keskmise käibe kolmandiku võrra.

Kaubamaja aktsia hinnatõus oli mõnevõrra ennustatav, sest neljapäeval ei jõudnud nii mõnigi investor ettevõte küllaltki headele majandustulemustele veel reageerida. Pärast tulemuste avaldamist sooritati kauplemise ajal kaks pisitehingut ning pärast ametliku kauplemisaja lõppu läks kirja veidi kopsakam kokkulepitud tehing, millega vahetas omanikku 500 väärtpaberit. Reedel sooritati aktsiaga 19 tehingut, mille käigus vahetas omanikku 903 väärtpaberit.

Võrreldes ajaloo kõrgeima tasemega 391,17 krooni (päevasiseselt koguni 398,99 krooni), on Kaubamaja aktsia aga endiselt 13 protsenti odavam.

Eelmise nädala superstaari Baltika, mis püstitas viiel järjestikusel kauplemispäeval hinnarekordi ning kallines nende päevadega 12%, hind langes reedel pea protsendi võrra, 236,26 kroonini. Aeg oli korrektsiooniks ammu küps ja pole välistatud ka midagi enamat. Baltika turuväärtus on praeguse seisuga 1,4 mld krooni.

Aktsiaturg tervikuna - kui Eesti aktsiaturust kui tervikust üldse rääkida saab - oli meelestatud positiivselt. Äripäeva indeks kerkis 0,95 protsenti, 1912,01 punktini. Nii suure tõusu tegi kümnes enimkaubeldav aktsia viimati 23. novembril.

Nagu öeldud, oli Baltika aktsia põhinimekirja ainus odavnenud väärtpaber. Lisaks Tallinna Kaubamajale kerkisid Tallinki aktsia hind 0,43 protsenti, 72,76 kroonini, Eesti Telekomi aktsia 0,39 protsenti, 121,57 kroonini ning ASi Tallinna Vesi aktsia 223,12 kroonini. Baltika, Tallinki ja ASi Tallinna Vesi kõrval sai üle miljoni krooni suuruse käibe veel Merko Ehituse aktsia, mille hind jäi aga neljapäevase sulgemishinna tasemele.

Investornimekirja aktsiatega tehti vaid mõned üksikud tehingud. Üksnes Kalevi aktsia sai neid kirja tosin, kuid käive jäi alla 100 000 krooni. Aktsia langes 0,86 protsenti, 17,99 kroonile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing