Maksumaksja sõber on maksumaksja

Martin Hanson 09. märts 2006, 00:00

Suurel valgel plagul näitab projektor kõiki maksumaksja vaenlase kandidaatide nimesid. Sellesse nimekirja on peale valitsuse pääsenud veel keskkonnaministeerium, rahandusministeerium, Reformierakond ja kohtukolleegium.

Maksumaksjate liidu juhatuse aseesimees Ivo Raudjärv ütles, et valitsus on silma paistnud lubaduste murdmisega ning see pole ainult praegu ametis oleva valitsuse, vaid kogu institutsiooni probleem. Samas on see valitsus probleemi eriliselt esile tõstnud.

"Me peame silmas igavlevat ja eelnõude puuduses Riigikogu, õlireostust ning tulumaksu alandamise pidurdumist, ettepoole nihutatud tubakaaktsiisi ja alkoholiaktsiisi kiiremat rakendamist. Peaminister aga räägib sellest, kui palju ta suuskadega sellel nädalal sõitis, või heietab mälestusi vanadest aegadest. Ma usun, et meil on paremaid suusatajaid ning paremaid ajaloolasi, mida meil on aga vaja, on valitsuspea, kes muude asjadega silma paistaks," lisas Raudjärv.

Raudjärve sõnul on valitsus maksumaksjat lausa petnud.

Maksumaksja sõbra tiitlile kandideerisid veel Meelis Atonen, Aivar Sõerd ning Hansapanga aktsiamüügi tulu deklareerinud aktsionärid.

Eelmisel aastal pälvis maksumaksja sõbra tiitli toonane rahandusminister Taavi Veskimägi kui Eesti tulumaksusüsteemi ja rangete eelarvekriteeriumite eest seisja Euroopa Liidus.

Eelmise Rehepapi ehk maksumaksja vaenlase tiitli võitis sotsiaalminister Marko Pomerants.

Eelmisel aastal esitati maksumaksja sõbra kandidaadina maksumaksjate liidu juhatusele lisaks Taavi Veskimägile ka Reformierakonna, Res Publica ja Rahvaliidu valitsuskoalitsioon ning Indrek Mandre.

Rehepapi kandidaadina esitati lisaks Marko Pomerantsile ka Aivar Rehe, Jaanus Marrandi, Ivari Padar, Taavi Veskimägi, Keskerakond, Res Publica, valitsuskoalitsioon, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, põllumajanduse registrite- ja informatsiooni amet ning Eesti Tööstuse ja Tööandjate Keskliit.

Aasta maksumaksja sõbra tiitel ja sellega kaasnev meene antakse isikule või institutsioonile, kes on aasta jooksul avaldanud kõige positiivsemat mõju maksumaksja õigustele, teadlikkusele ja rahakotile.

Aasta maksumaksja vaenlase tiitel ja meene antakse isikule või institutsioonile, kelle sõna ja tegu või tegevusetus on aasta jooksul kõige enam maksumaksjat muserdanud ja tema rahakotti laastanud.

Tiitleid jagab maksumaksjate liit juba seitsmendat aastat.

Keegi valitsuse liikmetest pole aga oma tiitlile järele tulnud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing