Muusikarännakud Tartus

Maarja Haamer 10. märts 2006, 00:00

Seekordne muusikapalett oli tõeliselt kirev ja pakkus nauditavat elamust erinevatele muusikamaitsetele. Kontserdipäeva alustas ansambel Eesti keeled, mis kandis unelevasse mõttemaailma ja pakkusid kosutust hingele soojade laulutekstidega.

Garmarna, rootsi ansambel, oli Eestis esinemas kolmandat korda, varem on korra esinetud Viljandi Pärimusmuusikafestivalil ja Jazzkaarel. Noored ja energilised muusikud panid kurvakõlalised meloodiad elavalt kõlama. Kontserdi lõpp muutus eriti hoogsaks ja polnud vaja oodata Metsatölli, et heavy-etno rütmis juukseid loopida.

Kontserdite järjekord oli väga hästi läbimõeldud ning nii sai peale tantsimist taas rahulikult istuda ja kuulata duot Rein Rannap klaveril ja Tiit Kikas viiulil. Algus tõotas rahulikke sisekaemuslikke rahvaviiside töötlusi, kuid pea äratati kuulajad unelusest. Tiit Kikas demostreeris elektriviiuli võimalusi, kord kõlas elektrikitarr, kord kontrabass, millele lisas ohtralt tehnilisi heliefekte, mis viisid kuni viiulist loobumiseni ja kosmiliste helide tekitamiseni elektrooniliselt.

Djamel Laroussi, peamiselt alþeeria päritolu muusikutest koosnev bänd haaras rahva kaasa ühtki sekunditki kaotamata. Rohke rütmipillide ja trummide kasutamine ning igati hoogne lava?õu ei lasknud paigal seista. Vaimustushüüete saatel kutsuti muusikuid korduvalt lavale.

Päeva lõpetas Sadamateatris Metsatölli kontsert, sama-aegselt pakkusid juba esinenud muusikud alternatiivina Shakespeari kohvikus improviseeritud musitseerimist. Metsatölli kontsert tõi kokku liiga palju fänne ja kõik soovijad ei pääsenud kuulama.

Muusika-kontsertraat oli laupäevasel päeval Tartus väga tugev, kuid maitseelamus ei muutunud liiga külluslikuks, vaid jättis just õige tunde, et oleks võinud veel kuulata. Julgen soovitada, et aasta pärast tasub endale vaba laupäev võtta ja lasta end maailmamuusikal kanda.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:37
    Otsi:

    Ava täpsem otsing