Küsitlus

31. märts 2006, 00:00

Jaak Ungerson, AS Nurmiko juhatuse esimees
Arvan, et oleksin nõus selliste väärtuste eest juurde maksma. Mul on küll oma eluase juba olemas, aga kui seda praegu ostma hakkaksin, vaataksin kui mitte merevaadet, siis asukohta kohe kindlasti - minule sobiv keskkond on mulle äärmiselt oluline. Samas on see suhteline küsimus ja raske on päris üheselt vastata, kuna kõik oleneb konkreetsest olukorrast. Üldjuhul ongi merevaatega ja looduskaunis keskkonnas eluasemed kallimad kui mujal, turul on kord niiviisi juba välja kujunenud ja see on paratamatus.

Peeter Soovik, Estconde Kinnisvaraarenduse OÜ juhatuse liige
Kindlasti on igasugused lisaväärtused minu jaoks väga olulised. Merevaade iseenesest polegi nii tähtis, aga ma ei oleks lausa üldse nõuski soetama endale kodu valesse, minu jaoks vastuvõetamatusse asukohta. Koht on minu jaoks eluaseme ostmisel kõige peamine eeltingimus. Lisaks oleks heas asukohas olev korter vajadusel ka edaspidigi müügikõlbulik ning minu meelest on seegi päris oluline omadus ja lisaväärtus - ei tea ju iial, mis elus ette võib tulla, valmis tasub olla igasugusteks olukordadeks.

Vladimir Oberschneider, ASi Glaskek nõukogu esimees
Üldjuhul olen küll erinevate lisaväärtuste korral nõus ka soetatava eluaseme eest pisut kõrgemat hinda maksma. Samas on kõik suhteline ja oleneb peamiselt sellest, kui palju konkreetselt nende väärtuste eest korteri hinnale lisatud on. Usun, et oleksin tehinguga nõus, kui tavahinnale oleks lisatud umbes 10-20%. Kui lisa on aga juba 50%, siis hakkaksin asja üle sügavalt mõtlema ja suure tõenäosusega loobuksin tehingust. Merevaade on ilus küll, aga nii palju ma selle eest lisaks siiski maksma ei nõustuks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing