Eesti merekarud seilasid Riia alla

Villy Paimets 07. aprill 2006, 00:00

Tallink avas üleeile Riia-Stockholm laevaliini ning korraldas selle puhul piduliku vastuvõtu Riias.

Ajakirjaniku ja fotograafi viib Riiga Tallinki kirjadega buss. Riia reisisadama hoone on ainsa seal seisva laeva, Tallinkile kuuluva Fantaasia veepealsestki osast vähemalt kaks korda väiksem. Seda nähes jääb eriti mõistmatuks Riia sadama soov vähemalt kaks korda enam raha sisse kasseerida kui Tallinna sadam. Pealegi, laeva pääseb vööriaparelli kaudu läbi autodeki.

Pressikonverentsil saab sõna ka Läti Seimi liige, endine transpordiminister Ainars Slesers. Ta kõneleb läti keeles pikalt, ja poliitiliselt. Ning puikleb vastustest kõrvale.

Läti ajakirjanikud esitavad õelaid küsimusi reisijate ohutuse kohta. Pant vastab, et kõik on korras, et meeskond oli siis veel treenimata. Äripäeva Läti sõsarlehe ajakirjanik tahab aga teada, mis sunniks inimest tundide kaupa merel passima, kui sama raha eest saaks kohaliku lennufirma abil Riiast Stockholmi (või tagasi) kõigest tunniga. Pant kogub end hetke ning vastab, et inimestel on erinevad soovid ning et väikene lõõgastus kulub igaühele ära. Lihtsad laevareisid nimetab Pant aga minikruiisideks. Tajun, et lõunanaabrite meelestatus Eesti investeeringute jõulise pealetungi suhtes on pigem tõrjuv. Ilmselt tajub seda ka Tallinki müügi- ja marketingidirektor Peter Roose ning pressikonverents saab otsa.

Järgneval ekskursioonil saame teada, et laevas on palju kajuteid ning et mõned neist on ümber ehitatud. Paljud sildid laevas on aga endiselt meiekeelsed. Selgub veel, et pooled laevapere liikmeist on eestlased, pooled lätlased, kusjuures rollid jagunevad sedaviisi, et osakonnajuhid on eestlased, lihttöölised aga lätlased. Kolm ja pool tundi hiljem on laev on pidurüüs. Sadamahoonest vööriaparellini juhatab teeb mustmiljon õueküünalt.

Vastuvõtul on Läti eluga kursis olevate inimeste teada kohal "kõik".

Mõned tunnid hiljem lastakse jõe kohale (kus Läti ainus saar) kogupauk, teada-tuntud Tallinki vääriline saluut - lätlased, värisege, siit me tuleme!

Kuna mu portfellis vedeleb 255 Tallinki aktsiat, siis võib ka öelda, et käisin oma investeeringuid üle vaatamas.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:53
    Otsi:

    Ava täpsem otsing