TransRussia 2006 tugevdas Eesti positsiooni

Illimar Paul 26. aprill 2006, 00:00

TransRussia 2006 tugevdas Eesti positsiooni rahvusvahelises konkurentsis.

Tänavune mess oli varasematega võrreldes oluliselt suurem. Ekspositsioonide alune pind oli vaatamata Moskva ulmeliselt kõrgele hinnatasemele kosunud aastaga tervelt 25% võrra ning ületas 10 000 m" piiri.

Eestit esindas riiklikul tasandil majandus- ja kommunikatsiooniminister Edgar Savisaar. Lisaks messil, konverentsil, seminaril ja vastuvõttudel osalemisele kohtus Savisaar 20. märtsil Vene Föderatsiooni transpordiministri Igor Levitiniga.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi andmeil arutati nõupidamisel koostöövõimalusi raudtee, maantee ja meretranspordi valdkonnas. Lepiti kokku, et tänavuse kevade jooksul vaadatakse läbi ja kaasajastatakse Eesti ja Vene vahelised raudteelepingud.

Venemaa transpordiministeerium lubas 1. aprilliks lahendada küsimused seoses välismaistele erafirmadele kuuluvate raudteevagunite kasutamisega Venemaa raudteel. Seni oli välismaistele, sh Eesti firmadele kuuluvate vagunite kasutamine raskendatud.

Lahendus leiti ka Läti poolt pidurdatud lõunasuunalisele transiidile raudteel. Venemaa avab täiendava lõunasuunalise Eestit läbiva transiidikoridori läbi oma territooriumi. See võimaldab Eesti ettevõtetel teenida täiendavalt 300 miljonit krooni transiiditulusid aastas. Venemaa transpordiministeerium informeeris Eestit sellest, et raudteetariife tõstetakse lähimatel aastatel ainult nendel suundadel, mis suunduvad Venemaa enda sadamatesse.

On seatud eesmärk ühtlustada kahe järgmise aasta jooksul Venemaa raudteetariifid nii välis- kui ka Venemaa sadamatesse suunduvatel raudteedel.

Arutati ka küsimusi uue Narva silla väljaehitamisest ja Tartu-Pihkva laevaühenduse loomisest.

Edgar Savisaar kutsus minister Levitinit veel tänavu Eestit külastama. Kutse võeti vastu ja konkreetsed tähtajad täpsustatakse.

Samuti kutsus Savisaar konverentsil Vene poolt üles tõsisele koostööle Aasia transiidi teenindamisel.

20.-23. märtsil toimus Moskvas Olümpia spordikompleksis 11. rahvusvaheline transpordi- ja logistikamess ning konverents TransRussia 2006. Messil olid esindatud enam kui 350 ettevõtet 22 riigist.

Esmakordselt oli Eesti esindatud riiklikult.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:13
    Otsi:

    Ava täpsem otsing