Vee alla!

Henrik Aavik 28. aprill 2006, 00:00

Suurem osa Maast on kaetud veega. Ülejäänud osa, mis ei ole vee all, on meile juba üsna selgeks saanud - me teame peast, kus on küngas või org, ning reeglina ka seda, kes seal kandis elab. Veepinnaaluse maailmaga on lood hoopis teised, meil ei ole õrna aimugi, mis seal toimub. Me suhtleme selle keskkonnaga reeglina läbi mingi kolmanda meediumi - telekanali, õngenööri või ilm.ee portaali -, me toome selle vahel omale koju ja paneme klaasist kastis nurka külalistele vaadata. Inimene ikka püüab toppida oma nina sinna, kuhu on keeruline piiluda, püüab võõrast puudutada, temasse siseneda. No tegelikult, miks ka mitte?

See Visioon ei ava veealuseid saladusi, kuid me näitame kätte ukse. Me ei tee seda nagu filmis "Matrix", pakkudes valida punase ja sinise tableti vahel, vaid avame ise ukse ja näitame ära, kuidas sisse minna, mis seal taga on, millega tuleb arvestada ja kas võileivad tuleb omal kaasa võtta. Me jagame juba eesolijate kogemusi ning aitame igati kaasa tundmatu maailma avastamisele just teile sobival moel, peatudes nii kaladel, kõhrelistel kui selgrootutel. Punase tableti valijatele ei puudu siit ka kenad autod ja kauged kuivad maad. Nii et nüüd ei muud kui lugema ja siis akvaariumipoodi, sealt õngekauplusesse, siis korralik akvalangistivarustus, lennukipiletid ja … või siis taas televiisor käima ning võõraid elamusi neelama.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:14
    Otsi:

    Ava täpsem otsing