Meribel tuleb publiku ette Marilyn Monroe lauludega

Ülle Hallik 05. mai 2006, 00:00

Kui tänavune Eurovisiooni Eesti eelvoor oli läbi saanud, tuli Tallinna Filharmoonia produtsendi Tõnno Piigli pähe idee, et noori tõusvaid tähti oleks vaja publikule lähemalt tutvustada. Arutanud asja sõpradega SaxEstist, leidsid nood, et see noor laulja võiks olla Meribel Müürsepp.

Nii võiks lühidalt kokku võtta eelloo, mis viis selleni, et Eurovisiooni Eesti vooru tänavune publiku lemmik rõõmustab kuulajaid 6.-14. maini nelja kontserdiga, mis kannavad nime "I Wanna Be Loved". Noored säravad artistid, peale Meribeli ka Uku Suviste ja ansambel SaxEst, esitavad Marilyn Monroe poolt kuulsaks lauldud laule.

Marilyn Monroe lugudele langes valik Tõnno Piigli sõnul ideest teha midagi sellist, mida oleks vähem nähtud. "Eurovisooni laulu video algas Meribelil ka marilynmonroeliku kuulsa seeliku kerkimise stseeniga," viitas Tõnno Piigli veel ühele ajendile, mis viis kokku kaks lauljatari, kelle initsiaalid on juhtumisi ka sarnased: M. M. Sealt ka kontserdi plakati idee, mis laenati kuulsalt pop art-kunstnikult Andy Warholilt, kes loonud fotopõhjalise otsekui kaubamärgi mitmele omaaegsele kuulsusele.

"Kuigi ma ei jaga just igas asjas tema mõtteid, meeldib mulle sisu ja point, mis igas Marilyn Monroe laulus on," kiitis Meribel Müürsepp kontserdi laulumaterjali ja seda, et need võimaldavad laulmise juures ka n-ö nägu liigutada. Küll tunnistas ta, et tegemist on üsna raskete tekstidega, mis ei taha hästi pähe jääda. Viimased päevad enne kontserte on tema sõnul olnud üsna pingelised, kuid põnevad, ning kontsertide ajaks saab kõik lihvitud vaatamata sellele, et laulja on seni harjunud pikema ettevalmistusajaga.

Eurovisiooniga seob kontsertide sarja seegi, et korraldajad ei raatsinud kavast välja jätta Meribeli lauldud "Mr Righti", sest see sobis nende hinnangul Marilyn Monroe muusikasse ideaalselt. "Lugu polnud tavaline diskotümps," põhjendas Tõnno Piigli. Ainsa erinevusena televersioonist kõlab lugu kontserdil originaalsaksofonide saatel, mitte digitaalse saksofonitaustaga. Et veelgi enam avada Marilyn Monroe isikut ja ajalist tausta, kus ta elas ja töötas, tellis produtsent Mart Sanderilt vastavad tekstid, mida Meribel laulude vahel ette saab kanda.

Kuna nii projekti sünnis kui ka kontserdil on suur osa kanda muusikalisel kollektiivil SaxEst, olgu lõppu lisatud, et selle koosseisus mängivad Ivo Lille (sopransaksofon), Virgo Veldi (altsaksofon, muusikaline juht), Lauri Sepp (tenorsaksofon) ja Sulev Sommer (baritonsaksofon), Ahto Abner (löökriistad) ja Kaarel Liiv (bass).

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:39
    Otsi:

    Ava täpsem otsing