Eesti Telekom kerges languses

Peeter Teder 10. mai 2006, 00:00

Tallinna börsil tegi eile väikese languse läbi Eesti Telekomi aktsia, mis odavnes 0,3 protsenti ja mille käive ulatus 4,6 mln kroonini. Telekomi aktsia oli ka suurima käibega väärtpaber börsil. Aktsia sulgemishind oli 126,74 krooni (8,10 eurot).

Eesti Telekomi aktsia hinnalanguse taga võib olla investorite soov vabastada raha Eesti Ehituse aktsiate ostuks. Tehniliselt peaks see raha arvele jõudma, kuid see, kas pangad lasevad sellise rahaga emissioonil osaleda, sõltub ilmselt juba pangast. Usun, et pangad ise ja nende fondid saavad sellise rahaga Eesti Ehituse aktsiaid märkida.

Suurim muutuja oli põhinimekirjas Harju Elektri aktsia, mille hind langes väikese käibe juures 2,6 protsenti. Harju Elektri aktsia maksis börsi sulgemisel 57,89 krooni (3,70 eurot) ja väärtpaberi käive oli 370 000 krooni.

Pärast raamatupidamislikke muutusi, kus PKC Groupi aktsiad võeti uut moodi arvele, on Harju Elektrist saanud Tallinna börsi üks kallimalt hinnatud aktsiaid. P/E ehk hinna ja kasumi suhtarvu põhiselt on Harju Elektrist kallimad üksnes kolm aktsiat: Starman (P/E 31,1), Tallinna Kaubamaja (24,3) ja Tallink (20,2).

Suurima tõusu tegi põhinimekirjas läbi Merko Ehituse aktsia, mis kallines 1,5 protsenti. Aktsia maksis 269,90 krooni ja selle käive oli 54 000 krooni. Merko Ehituse puhul peab märkima, et aktsia müüginoteering jäi sulgemishinnale alla, mis võib tähendada, et aktsia avaneb homme langusega. Muidu aga peaksid investorid aktsial silma peal hoidma, sest P/E suhtarvu poolest on väärtpaber teiste Eesti aktsiatega võrreldes suhteliselt odav. Arvata võib, et firma suudab seniseid kasuminumbreid säilitada või isegi suurendada. Samas on firma aga teada andnud, et kasum muutub kvartalite lõikes kõikuvamaks.

Rohkem kui miljonikroonise käibe saavutas veel Tallinki aktsia. Tallinki aktsia käive oli 3,3 mln krooni. Aktsia hind tõusis 0,9 protsenti ja oli 70,72 krooni (4,52 eurot). Tallinki aktsia paistab vähemalt lühiajaliselt olevat mõõnast üle saanud ja näitab kevadise tärkamise märke. Väike tõus küllaltki soliidse käibe juures peaks aktsiat ka tehniliselt toetama.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:58
    Otsi:

    Ava täpsem otsing