Eestis tehakse Baltimaade esimene HDTV ülekanne

Indrek Kald 16. mai 2006, 00:00

23. mail toimub Eestis Baltimaade esimene kõrglahutusega televisiooni (HDTV) prooviülekanne. Test saab teoks Tallinnas korraldatava erialaspetsialistidele mõeldud seminari raames. Seda vahendavad Soome digitehnikafirma Finnsat ja Norra-Briti ühisettevõte Tandberg koostöös Elioni ning Leviraga. Ülekanne vahendatakse Raekoja platsilt teletorni, kasutades Levira hetkel testkasutuses olevat maapealset digitelevisioonivõrku ning Elioni kaabeltelevisiooni- ja IP-andmesidevõrku.

"Kõrglahutusega televisioon parandab oluliselt LCD- ja plasmatelerite pildikvaliteeti," iseloomustas uudset lahendust Finnsati juht Leif Saarela. Laiale tarbijaskonnale mõeldud HDTV-programmi edastamine algab koos digitaalsete teleülekannetega, eeldades, et programmi maht on piisav, lisas ta. Esimene regulaarselt töötav HDTV-saatja Euroopas Euro 1080 alustas tööd jaanuaris 2004.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing