Elion langetas välisriiki helistamise hinda

ÄP 16. mai 2006, 00:00

Ka asendati Kodupaketi klientidel riikidepõhine hinnakiri piirkondlike rahvusvaheliste kõnede hindadega.

Rahvusvaheliste kõnede minutihinnad langesid keskmiselt ligi 25%, samas osa kõnesuundade hinnad langesid võrreldes senisega isegi mitu korda, teatas ettevõte.

Küsimusele, kas hindade langetamise põhjus on Skype, vastas Elioni meediasuhete juht Ain Parmas, et telekommunikatsiooniturul on hinnad langenud ja langevad veel. "Seni on traditsioonilist kõnesidet ehk tavatelefoni kasutamist enim mõjutanud ja mõjutab jätkuvalt mobiilside klientide arvu kasv ning hinnalangus mobiilsideturul, VoIP-teenuse pakkujate (näiteks Skype - toim.) osa koguturul on marginaalne," ütles Parmas. "Kõikjal maailmas liigub kõneside järjest enam mobiilvõrkudesse."

Parmase sõnul muudab tehnoloogia areng mõne aja pärast IP-põhise telefonikõne siiski valdavaks, toimugu kõne siis tavatelefoni, mobiiltelefoni või arvuti kaudu. "See tähendab, et muutuvad ka kõnede maksustamispõhimõtted - telefonikõned muutuvad järjest enam fikseeritud kuutasuga võrguühenduse tasuta lisaväärtuseks, minutitasude osakaal väheneb," ütles Parmas.

Ka Tele2 lubab väliskõnede hinna langust. Turundusdirektor Kristjan Seema ütles, et nad kaaluvad hinnalangust juba lähiajal.

"Tele2 kavatseb hinnaliidrina pakkuda jätkuvalt parima hinnaga kõnesid nii mobiil- kui ka lauatelefoniteenust kasutavatele klientidele. Vaatame lauatelefonilt välisriikidesse helistamise hinnad üle ning vastame omalt poolt hinnalangusega juba lähiajal," sõnas Seema.

Elioni kõnesidevaldkonna juhi Anne Sülla sõnul asendas Elion Kodupaketi klientidel riikidepõhise hinnakirja piirkondlike rahvusvaheliste kõnede hindadega ning jagas rahvusvahelised kõnesuunad 14 piirkonda.

"Kõigisse ühte piirkonda kuuluvatesse riikidesse helistamine on Kodupaketis sama hinnaga, erinev on sama regiooni piires vaid tavatelefonidele ja mobiiltelefonidele helistamise hind," selgitas Süld.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing