Eile langetasid suuremad tanklaketid hindu

Villy Paimets 23. mai 2006, 00:00

"Muudatused maailmaturuhindades määravad autokütuste jaehinna Eestis, sest siin müüdavad autokütused vastavad Euroopa Liidu standarditele ning toode hangitakse Euroopa tootjatelt," kommenteeris ASi Eesti Statoil kontseptsioonijuht Kai Realo.

"2005. ja 2006. aasta sisseostuhindade võrdlusest on näha, et vaatamata maikuu esimesel nädalal aset leidnud mõningasele hinnalangusele on toodete hinnad 2005. aasta sama perioodiga võrreldes endiselt siiski erakordselt kõrgel tasemel," ütles Realo.

"Hindade muutumist mõjutavad paljuski poliitilised olukorrad, millest viimane on seotud Kuveidis toimuva parlamendivahetusega. Jätkub keeruline olukord Iraanis, mistõttu maailmaturuhinnad on äärmiselt ebastabiilsed," lisas Realo.

Üleüldise hinnalangusega läks kaasa ka märtsis HydroTexaco alla neelanud Alexela Oil. "Ikka-ikka, kus sa saad," muigas ligikaudu viiendikku Eesti turust hõlmava Alexela Oili juhatuse esimees Heiti Hääl. "Turu vastu ju ei saa."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing