USA investeerimispankur soovitab osta Sea Containersi aktsiaid

Raivo Sormunen 19. juuni 2006, 00:00

Pankrotijutud on andnud löögi kaubakonteinerite liisija, laeva- ja raudteel opereeriva firma aktsiale, kirjutas Bloomberg.

"1998. aasta juuni 44dollariselt hinnalt on aktsia langenud alla 7 dollari. Väärtpaberi raamatupidamishinna/turuhinna (B/P) suhe on kõigest 0,24 ja müügi/turuväärtuse (P/S) suhe 0,1. Hinna ja tulu (P/E) suhe puudub, kuna viimases kolmes kvartalis on kahjumit teenitud. Lisaks on ettevõtte hilinenud 2005. aasta tulemustega," arutleb Dorfman.

Sea Containers kavatseb kasutada saadud 510 miljonit dollarit võla tagasimaksmiseks. Sea Containers on üks Dorfmani soovitatud viiest aktsiast, mille hind jääb 5-10 dollari vahele. Keskmiselt maksab USA aktsia 26 dollarit (322 kr). "5-10 dollarit maksvatel aktsiatel on rohkem ruumi kasvada. On siiski väike vahe, kas omada kümne 40dollarise aktsia asemel sadat 4dollarist aktsiat." Lisaks soovitab Dorfman firmasid Journal Register, Grey Wolf, EarthLink ja Premiere Global Service. Mehe viimase aasta portfelli tootlus oli 10%. Seal olid Ariba, Harvest Natural Resources, EarthLink, Stewart Enterprises.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing