Ilmarise tehas sai uued omanikud

Villy Paimets 07. juuli 2006, 00:00

Kuigi Eesti väärtpaberite keskregistris on tehingu hinnana märgitud 2,2 miljonit krooni, ei ole see Karel Saare sõnul päris õige number. "Seal on veel seotud tehinguid," kostis Saar, kes jättis ka täpsustamata, kuidas osalus meeste vahel jaotub.

Kuid miks ikkagi otsustas kolmik osta suhteliselt kehvas seisus, negatiivse omakapitaliga ettevõtte? "Me nägime selles perspektiivi," ütles Luukas. "Ma arvan, et metallkonstruktsioonide valmistamine ja see turg on koos Eesti ehitusturu kasvuga samamoodi atraktiivne. Kui meil seni põhitoodang läheb laevandussektorisse, on kavas kindlasti jõuliselt siseneda ehitussektorisse."

Saar ütleb, et esimese viie kuuga 17,8 miljonit krooni käivet teinud firma lõpetab aasta normaalse tulemusega.

Ka Luukase sõnul on kasumit varsti oodata. "See bilanss, mida teie seal näete, on ammu juba muutunud," ütles Luukas ning lisas, et ettevõtte omakapital ei ole ka enam negatiivne.

Kõik kolm uut omanikku on kõrgelt haritud. "Heikki lõpetas EBSi cum laude ja Indrek sai just Tartu Ülikoolist magistrikraadi strateegilises juhtimises, mul on veel Audenteses magistritöö tegemata, kool on küll läbi," ütles Saar. Luukasel on lisaks magistrikraad ka Tartu Ülikooli usuteaduskonnast.

Senine omanik põhjendas ettevõtte müüki lihtsalt. "OÜ SRC Group (senine omanik - toim.) keskendub oma põhitegevusele, laevaremondile ja -ehitusele, et tagada senisest veelgi parem klienditeenindus ja teenuse kvaliteet," kommenteeris müüki ettevõtte juht Hannes Lilp pressiteates.

Enne SRC Group OÜ-le müümist kuulus AS SRC Ilmarine aastaid ASidele Arco Vara (50%) ja Ärimaja (50%).

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing