Tulemused, tulemused

Romet Kreek 19. juuli 2006, 00:00

USAs on täiel tuuril käimas kvartalitulemuste avaldamise hooaeg. Osa ettevõtteid avaldab tulemused enne börsi avanemist, osa börsil kauplemise ajal ja mõned pärast turgude sulgumist. Börsid reageerivad elavalt sellele, kas tulemused vastasid ettevõtte prognoosidele, analüütikute ootustele ja millised on tulevikuväljavaated. Mitte ainult USA indeksite päevasisene käekäik ei sõltu tulemuste headusest, vaid ka välisturud võtavad sealt malli. Kui Euroopa aktsiaturg istus hommikupoole miinuses, siis enne USA aktsiaturu avanemist hakkasid tulema ettevõtted välja heade tulemustega. Euroopa aktsiaturud suutsid enne USA turu avanemist vähendada miinuse pea olematuks.

Maailma suurim maaklerifirma Merrill Lynch teenis 1,63 dollari suuruse kasumi aktsia kohta 8,16 mld dollarilise käibe juures. Analüütikud ootasid 1,52 dollari suurust kasumit aktsia kohta 7,5 mld dollarilise käibe juures.

Coca-Cola teenis mõnesid kulusid arvestamata 74 USA senti aktsia kohta (analüütikud ootasid 72 senti). Ettevõte teatas ühtlasi, et eelolevate kvartalite jooksul tulemused paranevad, kuid jäävad suhteliselt nõrgaks. Karastusjoogi tootja aktsia alustas eilset börsipäeva 1,5protsendise tõusuga.

Esmaspäeval raporteeris tulemustest Citigroup. Panga II kvartali kasum kasvas neli protsenti, 5,27 miljardi dollarini ehk 1,05 dollarini aktsia kohta. Analüütikud ootasid USA suurimalt pangalt 1,06 dollari suurust kasumit aktsia kohta.

McDonalds andis positiivse kasumihoiatuse, teatades, et teise kvartali kasum kasvas 60 protsenti, 0,67 dollarini aktsia kohta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:08
    Otsi:

    Ava täpsem otsing