Džäss on kohal

Nüüd on vähemalt Tallinnas käes aeg, mil igal nädalal toimub mõni džässikontsert. On kindel koht, Teatri NO99 džässiklubi, kuhu võib rahulikult ka kaugelt külalisi viia. Paiga õhustik ja olemus ei erine kuidagi hubastest džässiklubidest ükskõik kus maailmanurgas.

Muusikaliselt tundub hooaja algus vaoshoitud, aga valikurohke. Kavadest tasub otsida jämme. Džässiklubi jämmid on korraliku hoo sisse saanud. Iga kord sünnib midagi sellist, mida saab sõprade seltsis hiljemgi muhedalt meenutada. Põnevaks tõotab kujuneda juba üksnes Teater NO99 džässiklubi hooaja avajämm 8. septembril, kuhu tõesti on lubanud tulla meie paremik - Raivo Tafenau, Raul Sööt, Jaak Sooäär, Sofia Rubina, Villu Veski, Urmas Lattikas, kui nimetada vaid mõnda. Järgmine jämm on juba 30. septembril.

Kui mõelda maailma džässiparemikule, siis tasub üles otsida Joe Lovano, Freddy Cole'i ja Flying Picketsi esinemisajad. Kellele on meelt mööda avangardsem suund, nende jaoks on oktoobris Ultra Jazzi programm. Erilist elamust tõotab ansambel Quatro Ixi, keelpillikoosseis Prantsusmaalt, kes esindavad julge improvisatsiooni poolust.

See on alles algus. Detsember tuleb Jõulujazziga. Õhus on ootel häid üllatusi, mida korraldajad ei julge veel välja lubada.

Džäss ajab sel aastal tugevad kombitsad kõikjale üle Eesti, lubas Eesti Jazzliidu juht Jaak Sooäär.

Hetkel kuum