ÄP 5 aastat tagasi: Eesti edukus seisab hapral alusel

ÄP 28. november 2006, 00:00

Eesti on pälvinud kõrgeid kohti majandusvabaduse ja konkurentsivõime edetabelites, kuid pikemas perspektiivis on baas majanduskasvu jaoks õhuke.

Teaduse ja tehnoloogilise arendustegevuse finantseerimise poolest, millest tulevikus oodatakse ekspordi- ja majanduskasvu mootorit, oleme napilt samal tasemel 1990. aastate alguse ELi vaeseimate riikidega.

Sellele viitab Euroopa Komisjoni innovatsioonipoliitika uuring kuue kandidaatmaa kohta. ELi keskmisega kannatavad võrdlust vaid Tšehhi ja Sloveenia. Komisjoni raporti järgi peab kiire majanduskasv meil jätkuma, et majanduslikud erinevused praeguste liikmesriikidega tasanduks. Eesti SKP elaniku kohta on 38% ELi keskmisest.

Hetkeseis: 2007-2013 kavandatud investeeringuabi 832 mln on ettevõtjate meelest vähe. Edu alus aga väga habras polegi: kasv on pidevalt kiirenenud ja tänavu on see kiireim ELi riikide seas. SKP elaniku kohta tuleb tänavu 61,4% ELi keskmisest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:27

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing