Reiljan: see oli sotside provokatsioon

Mariliis Pinn 09. detsember 2006, 10:23

Riigikogu liige Villu Reiljan ütles
tagantjärele, et see oli sotside provokatsioon.

Reiljan väitis SL Õhtulehele, et rahvakoosolekule ilmunud poliitvastased tõttasid Luike parastava lausega avalikkuse ette, rebides selle kontekstist välja.

"Mina tsiteerisin vaid üht netis avaldatud kommentaari. Miks Luike rünnati, on politsei asi. Minul pole selle onkliga pistmist. Loomulikult on ta Ekspressis kirjutanud või lasknud inimestel kirjutada, mis aga pähe tuleb, ja ei vastuta millegi eest. Aga seda kurja lauset pole mina välja mõelnud," selgitas Reiljan.

Reiljan ei arva, et Luik kuri oleks: "Seda, et ta on kuri, arvasid ikka teised… Minul ei ole tema kurjusega pistmist."

Reiljan kahtlustab, et sotsiaaldemokraadid ilmunud tema partei üritusele eesmärgiga rahvaliitlasi provotseerida ja nad endast välja viia. "Küsimus on selles, et nad käivad teiste kohtumisi rikkumas. Ja ei saa nuriseda, see õnnestus neil seekord päris hästi."

Tegu oli avaliku üritusega ja loomulikult huvitas meid, millest rahvaliitlased räägivad, põhjendab Sotsiaaldemokaartliku Erakonna (SDE) Tartumaa piirkonna esimees Jana Morozov Voorel käimist.
SDE peasekretär Rander Länts arvab, et isegi kui Reiljan pidas sotside küsimusi provotseerivateks, poleks aastaid ministri ja partei esimehena tegutsenud poliitik tohtinud nende pärast endast välja minna.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. December 2006, 10:23
Otsi:

Ava täpsem otsing